Hälsorapport v 41

Här kommer du att få min personliga hälsorapport, dag för dag. Min förhoppning att jag skall inspirera dig till att göra egna livsstilsförbättringar genom att öppet och ärligt dela med mig av mina bra och ibland lite mindre bra resultat. Mitt personliga mål är att öka min energinivå och leva ett ännu hälsosammare liv.

Söndag 4 okt

Lördagkväll skrev jag under ett avtal som ligger här på bloggen. Avtalet med mig själv är att äta kött, socker och mjölkfritt och att promenera mina morgonpromenader minst 4 ggr/vecka.

Dagen lyckades ganska bra. Eftersom jag slutat med socker, (i mitt avtal betyder det att inte äta dagligt av godis, glass och fikabröd) så kände jag en stark ”avgiftning” som gjorde mig trött och lite småsur, gnabbig. Prövningen med kött kom direkt, då mina kära föräldrar bjöd oss på mat. Evigheter sedan vi åt mammas goda hemlagade mat gjorde att jag blixtsnabbt prioriterade bort mitt avtal, jag åt faktiskt lite av den goda köttgrytan, fast minimalt med kött och massor av sås, potatis och svampstuvning istället. Mums!

Moronpromenaden blev en skön eftermiddagspromenad i skönt småregn (alltså inte giltig i enl avtalet).

Resultat: sisådär

Måndag 5 okt

Hade ställt klockan på 05.15. Vaknade pigg och utvilad kl 05.00! Energin på topp! Rask skön morgonpromenad i månskenet- magiskt!

Morgonpromenad Månsken

Energin flödar i kroppen igen, det är så härligt. Redan efter en dag så känner jag stor skillnad i ork och humör. Magen som oftast är lite öm och svullen, känns mjuk och skön – underbart!

Inget kött – Inget socker – Nästan ingen laktos (undantag en god kaffelatte på Waynes) Sockersuget dämpar jag med att äta katrinplommon, vet inte om det är så klokt 😉

Resultat: Mycket bra

Tisdag 6 okt

Bra dag idag måste jag säga. Ingen morgonpromenad dock. Men har varit helt utan socker, laktos och kött. Inget sötsug – härligt! Ätit mycket frukt och känner mig lite småöm i magen, för mycket fibrer är inte heller bra.  Behöver finjustera mitt intag innan allt är som det ska.

Mumsar glatt på Knäckemacka med rökt lax, oooo va gott!

Resultat: Mycket bra

Onsdag 7 okt

Morgonpromenad – Ja Köttfritt – Ja Sockerfritt – Ja Mjölkfritt – Nästan

Tillstånd energimässigt – 8  Tillstånd i kroppen – 9 (skala 1-10)

Måste säga att det går över förväntan med maten. Känner mig energifylld och stark. Stark mentalt och fysiskt. Var sugen (=hungrig)  i dag på eftermiddagen, höll på av gammal vana att köpa mig en bars på Hälsokraft, hann stoppa mig innan och gick istället till Ica och köpte knäckamacka och en fruktsmootie.

Reslutat: Mycket bra

Torsdag 8 okt

Morgonpromenad kl 05.20 och kl 08.30. Morgonpromenaden, den första var inte riktigt planerad, men eftersom jag gjort justeringar i kosten, så har jag mer energi och idag vaknade jag faktiskt av mig själv kl 05.05. Så det kändes givet att promenera! Den andra promenaden fick jag sällskap av min vän Eva och strålande solsken, så den ville jag ju inte missa!

En synd idag. 2 glutenfria bullar! Jag har glutenintolernas och tycker mindre om att baka, emellanåt har jag lyckan att min mamma frikostigt delar med sig av sina bakverk. Idag var en sådan dag. Nybakta bullar hängde på dörrhandtaget när familjen kom hem….

Resultat: Ganska bra 

Fredag 9 okt

Det går ju fantastiskt bra med kosten och morgonpromenaderna. Energifylld känner jag mig. Och min mage är så nöj och glad – nästan platt är den nu, till skillnad mot för en vecka sedan då den ofta var öm och svullen.

Familjen köpte smågodis på Videoteket, jag älskar deras godis, men jag klarade med lätthet att stå emot och köpte inget (nallade inget från familjens påse heller)!

Reslutat: Mycket bra

Lördag 10 okt

Morgonpromenad – Spinning. Jag har spinning på lördagmornar kl 09.00 Må Bättre. Idag var det 20 st pigga och glada medlemmar som hurtade friskt i en timme. Det var så skoj!

Maten bra idag. Har funderat över om/vad jag skall unna mig som ”lördagsgodis” nu när jag inte äter socker. Hittade en ekologisk mörkchoklad utan socker och laktos – perfekt! Köpte också en påse nötter och torkad frukt, som ännu ej är öppnad. Bra att ha hemma om det blir kris.

Mumsade lite Popcorn när vi var och såg Nicke Nyfiken på bio på eftermiddagen.

Resultat: Bra? Lite väl mycket choklad har jag tryckt i mig (typ hela chokladkakan)

Söndag 11 okt

Träning idag – strålande! Vi hade personaldag på Må Bättre. Jag var med på Cykel och Body Pump, puh! Darrade i hela kroppen när jag var klar… Trött, men lycklig och nöjd!

Kosten idag – missnöjd! Åt pasta 2 gånger, lunch och middag. Det blev väl mycket pasta för min mage. På eftermiddagen, någon timme efter träningspassen, slog suget till. Jag gjorde glatt och ivrigt en Äppelpaj, sötade med mandelmassa (som innehåller socker), mumsade alltför mycket 🙁

Resultat: Nja, inga sådana här dagar alltför ofta. Jag eftersträvar balans i både kost och träning, idag blev det för mycket när det gäller båda.

 

Kommentarer till “Hälsorapport v 41

  1. eva

    Bra att du är ärlig när du skriver,det gör det ännu mer spännande att följa dig!! ;)kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *