Hälsorapport v 43

Måndag

Äntligen Yoga igen. Jag har mina yogaklasser på mån, tis och onsdagar – and I loooove it! Yogan är mitt stora stöd i livet. Hjälper mig att öppna dörren till mitt inre och finna skatter där inom.

Idag känns allt mycket bättre. Jag ser ljust på tillvaron igen. Känner hopp och glädje. Glad att jag stannade upp och tog emot sorgen och framför allt tog bra beslut för mig själv. Att respektera mina känslor och värna om mig själv.

Ätit bra idag – fräsch frukost. Sallad och smootie till lunch. Bars till mellanmål. Grönt och bönsallad till middag. Bara 2 koppar kaffe. Känns som jag är på banan igen.

Ingen morgonpromenad hann jag med då Nogge åkte tidigt till jobbet. Det är det enda jag saknat idag.

Lyxat med Ansiktbehandling hos fina Annika – La dolce vita!

Tisdag

Klubbad vid fem, drar täcket över huvudet och somnar om… Ingen morgonpromenad på länge nu, när det är gryning vill jag sova vidare… men på dagen ångrar jag det och önskar att jag hade gått. Promenaderna ger energi och kraft under hela dagen. Nytt försök imorgon…

Ätit bra idag – havregrynsgröt till frukost och middag. (åt middag själv då familjen var på annat), fisk och sallad till lunch, prenetBars till mellis, två mackor, frukt och sen en filtallrik till kvällsmål. Bara 2 koppar kaffe. Sött – 2 små Werterskarameller på jobbet.

Yoga – ett av mina bästa recept till mitt eget välmående. Tiden försvinner och jag njuter till fullo. Varje gång när jag avslutar med Namaste så får jag tårar i ögonen och rysningar i kroppen av lycka!

Underbar kväll … när Nogge föreslår att vi skall meditera tillsammans – lycka!!!!

Onsdag

Skön lagom dag med balans mellan arbete – min egen tid – familjetid. Tacksam!

Ätit bra, börjar varje dag sedan 3 veckor tillbaka med att dricka kokt vatten, som jag kokar upp och  häller i min mysmugg och sedan när det svalnat något så dricker jag det. Tycker faktiskt det är gott! Grötfrukost, GrönProteinDrink, knäckemackor 2 till förm.mellis. Råkostlunch och lite soppa. En liten bars (hungrig eft lunchen och köper nått sött i en nyttigförpackning), lax och pasta till middag, 2 knäckemackor till kvällen. 3 koppar kaffe. (märker att jag ökat min dos, hmmm. Men jag dricker fullt medveten och njuter av varje klunk)

Supertrött på eftermiddagen. Hade tid och möjlighet att lyssna på kroppen. Så jag gjorde en Jasmuheen-meditation (ligger på min blogg), slumrade till ca 10 min. Och sen tog jag mitt förnuft och drog iväg min trötta kropp på en promenad, i vetskap om att en promenad om än regning och höstruskig skulle få energin tillbaka – och det fick den såklart!

Avslutar dagen med Yoga i Sifferbo – namaste

Torsdag

En skön förmiddagspromenad gjorde mig redo för arbetsskiftet 12-21 på Falan Galleria. En fullspäckad arbetsdag med annorlunda och roliga arbetsuppgifter då vi arrangerade Tjejkväll i Falun.

Ätit bra måltider idag MEN utöver det har jag nallat typ 8 glutenfria citronrån OCH smaskat i mig säkert lika många chokladpraliner. Vi bjöd på Dalecarlia-choklad (Dalahästar) i butikerna och jag ville givetvis provsmaka… så började det och sen slutade det med svullen mage, törst och halsbränna!

Uppe i varv när jag kom hem efter den lyckade kvällen. Men kom till ro till slut och somnade gott.

Älskar sådana här arbetsdagar, bara dom inte kommer för ofta.

Fredag

Skön dag med mycket tid till mig själv. Börjar med företagsfrukost med Näringslivet Falun Borlänge. Äter nyttigt trots att det är hotellfrukost som bjuds, inget kaffe, utan juice, fil och bär och melon och ananas. Till lunch blir det råkostsallad. Sockerbegäret hänger i och jag är på jakt efter sötsaker. Äter Dubbelnougat, smågodis och lite chips. Och en bars.

Åker tillbaka till Falun på eftermiddagen för att delta på 90 min Yoga – himmelskt skönt! När jag väl kommer hem står middagen på bordet, tacos. Äter lite köttfärs fast min kropp styr in mig mer och mer på vegetariskt. Jag är i en positiv omställning med mer vegetariskt och raw food. Mitt kvarstående problem är sockret. Och att jag är lat att göra annan mat hemma, där dom andra hellre äter kött. Men jag är på väg, förändringen är redan igång… tacksam!

Lördag

Har varit lite trött senaste veckan, inte haft ork eller lust till mina promenader. Att orken uteblir ibland känner jag igen, men att lusten försvann var ovanligt och lite skrämmande. Men imorse var den tillbaka, jag gick iväg om än lite motvilligt, men efter bara några hundrameter kom jag i flow och allt gick lätt. Superskönt!

Vi lyxar med behandlingar idag jag och Nogge. Först åker jag iväg på 90 min Ayurvedisk oljemassage och efter lunch åker Nogge på Thaimassage. Vi har en skön och ganska lugn dag med barnen.

Jag snetänder på allt sött, går runt på eftermiddagen och är småsur och pms-grining. Kommer på mig själv, med mitt dåliga humör och håller mig undan, så att jag inte skapar konflikter. Kan också vara massagen som sägs ge en utrensning, vet att den även kan komma med utrensade känslor.

Äter godis idag också såklart (suck), Dubbelnougat och smågodis… Dubbelnougaten njuter jag av, men inte av det andra… men äter givetvis ändå! Håller mig till 2 koppar kaffe, men eftersom jag är smågrinig vill jag dricka mer, även det suget sätter in, men det faller jag inte för – alltid nått!

Söndag

Vaknade vid sju och insåg att klockan var sex. Älskar när vi ställer om till vintertid, det känns så lyxigt att ”få” en timme extra. Gick en promenad och sen hem för att mysa med familjen.

Har myst mycket idag. Tagit det lugnt och ändå hunnit med massor. Fattar inte hur det har gått ihop själv ens, om det är den extra timmen som gjort så stor skillnad. På tal om utresning efter den Ayurvediskamassagen: röjt i trädgården, renast avlopp, städat förrådet under trappen, tagit tag i surdegar på skrivbordet… och så märker jag av en fysiskutresning också.

Trots allt fix och pul här hemma och massa familjemys så fick jag till en till promenad – gick på eftermiddagen alldeles innan solen gick ner – underbar meditativ promenad!

Ätit bra idag. Vegetarisk frukost och middag. Lunchen däremot bjöd mor och far på och då smaskade jag Kålpudding, mums! Hon hade även bakat glutenfria mazariner och de var så goda så jag åt 2! Annars har jag inte ätit nått sött och humöret idag har varit lugnt och harmoniskt! Druckit 3 koppar kaffe.

Dagen har känts så så låååång – men framåt kvällen är jag stuptrött, mediterar, läser och går till sängs tidigt. Skönt!

 

3 kommentarer till “Hälsorapport v 43

 1. Fia

  Haha, du är rolig du!!!

  Vår vänskap lär bestå, hela detta liv och en bit in i nästa om du vill följa den processen på nära håll…. så pass länge kan det dröja innan ego´t är redo för den förändringen…. MEN jag är iallafall på väg åt det hållet. Mina steg går i rätt riktning.

  Och det känns bra!

  Kraaaam

 2. eva

  det ska bli väldigt spännande att läsa dina hälsorapporter framöver med tanke på boken som vi pratade om ;)!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *