Hälsorapport v 48

Måndag

Vaknar lite sent, dvs 05.15, men skyndar mig upp ändå och tar promenaden trots att det är -15 grader ute. Glad att jag har karaktären och viljan och framförallt att jag njuter av det!

Nu blir det inga fler morgonpromenader på en vecka då jag är ensam med barnen. Om jag vaknar tidigt så är tanken att gå upp och göra Yoga på mornarna istället.

Yoga får avsluta arbetsdagen… vilket lyx att få arbeta med yoga! Namaste

Ätit ganskabra idag, nyttig lättare frukost (grönproteindrink och knäcke macka), frukt till mellis, vegetarisk lunch, bars till mellis, pannkakor till middag.

Haft en bra dag om än lite sinnesoro, men det är också OK, är det så, så är det så, jag möter och tar emot det som kommer och det jag förmår.

Fick ett infall idag, eller infall var det egentligen inte, jag har funderat och tänkt på det i några år nu, att göra Ögonlaser mot min närsynhet. Så idag ringde jag och pratade med en rekommenderad klinik i Sthlm och det slutade med att jag prel.bokat en tid innan jul… nu ska jag sova på saken. Jag längtar efter friheten det skulle ge – friheten att se! Vilken lycka!

Tisdag

Ännu en dag med balans mellan arbete, egen tid, tid med barnen… jag känner mig harmonisk och tillfreds med livet idag, Tack!

LunchYoga på Må Bättre och eftermiddagspromenad med Eva när barnen var hos kompisar, så tacksam för den promenaden. Motion och insikt i ett paket.

Ätit bra idag, vegetarisk lunch, bra mellanmål; smooties, knäckemackor, ägg, frukt, igen middag, tog ett extra mellis istället. Dricker silverthé, Yogithé och kaffe.

Avslutar dagen med lyxig egentid, meditation och skrivande – Namaste

Onsdag

Fantastisk dag med utflykt med Elin till Orsa och Rättvik! Siljan och Orsasjön låg vackra och jag njöt av utsikten och friden.

Lyckades stanna på Statoil i Rättvik – underbar mack förresten, glad stämning och trevlig personal – två gånger utan att handla något onyttigt. Första gången en smootie, kaffe och en NutrilettBars och andra gången BARA bensin! Jag bröt alltså mitt ut-och-åka-begär efter DubbelNougat och KinaPuffar – sååå stolt!

NutrilettBarsen gav mig magknip hela dagen däremot, min mage vill inte ha sådana där Bars. Helar magen med SilverThé ikväll.

Ätit bra i övrigt, jättegod lunch och hoppade middagen, åt en smootie och lite Reneé Voltaire Musli istället.

Tacksam för att Yogan förgyller mitt liv – kvällsyoga i Sifferbo – Namaste

Torsdag

Som sagt, ensam med barnen denna vecka. Promenaderna uteblir, men inte den själsliga lyckan, den har jag hemma med barnen. Jag har ju planerat för detta med kortare dagar och både lämning och hämtning av barnen, så jag njuter verkligen av att vara hemmamamma med lugnt tempo, matlagning, läxläsning, tid att lyssna och bara vara – love it!

Ätit nyttigt idag, spenat och fetaost fylld paprika till lunch, knäckemackor till mellis, frukt, smootie och så hade jag lovat Oscars favoriträtt, torsk med äggsås, mums! Dricker mitt silverthé och 3 koppar kaffe. Mycket vatten. Och så höll jag på att glömma att jag syndat med, 3 rån, 2 karameller och 1 lussebulle.

Känner mig inte i form, verkligen inte, känner mig pluffsig, dassig… och inte nöjd med håret. Men det var inte frissan heller, det var hon som föreslog att vi skulle förstärka med några extra slingor, så det blir säkert snart bättre. Men över lag, lite vissen känsla, jag blommar inte just nu… men snart kanske!

Fredag

Saknar mina promenader… så fort Nogge är tillbaka ska jag ut och gå på mornarna igen. Saknaden nu skall användas som motivation och drivkraft så att jag kan slänga det varma duntäcket åt sidan och kliva upp 05.00 på måndagmorgon! Det är ett löfte!

Bra grund idag, gröt frukost, mumsig tonfiskmacka till lunch (fylld med mycket sallad) och köttfärssoppa till middag. Det är däremellan det är lite grus i maskineriet… lussebulle, 3 karameller och lite ostbågar… och ja just det, 2 kakor.

Gjorde ansiktsbehandling igår, min hy är så mycket mer spänstig och fräsch efter att ha gjort en 4*kur… men Annika avslöjade mig när jag klagade på att jag nästan alltid har en eller två finnar i fejjan… du kanske gillar choklad lite väl mycket var hennes kommentar – det är aldrig roligt att bli avslöjad av någon annan även om jag är fullt medveten själv, så vill jag ju inte att andra ska veta… ja, ni vet säkert vad jag menar, haha!

Har det så mysigt hemma och med barnen, känner mig lugn och harmonisk – hemmalycka & mammalycka!

Tack * Tack * Tack *

Lördag

Mammalyckan och hemmalyckan fortsätter… firar en 7-åring idag och det är så mysigt! Trivs med snön och njuter av allt det ljusa och vackra, för att inte tala om alla småfåglar som är vid fågelbordet –  det är något speciellt fridfullt och kärleksfullt med fåglarna tycker jag – rogivande att sitta och se på.

Med min fysik så hamnar inte så mycket på pluskontot idag, eller det kanske är precis det det gör, jag äter fika, chokladbollar och tårta utan hejd, mumsar glatt! Toppar det med lite smågodis när vi har myskväll jag och barnen. Och inte är det någon fysiskaktivitet heller, mer än lite snöskottning… men det räknas inte, det veeeet jag!

Måltiderna jag klämmer in är iallfall nyttiga, alltid nått.

Somnar och vaknar lycklig de senaste dagarna, mitt liv är så rikt och fint, jag är tacksam och ödmjuk!

Söndag

Myspysdag med barnen. Vi åkte pulka i Plättbacken. I min lilla Toyota knölade vi in 2 pulkor och matsäck, bobben fick inte plats. Så jag tjatade till mig pulkaåk med barnen och smygmotionerade uppför backen.

En härlig dag som toppas med det allra bästa…. Nogge kommer hem från sin vecka på Bara Vara i Rättvik! Vi dukar till fest med taco´s och tänder islyktor och marschaller. Sen är det speedat värre hela kvällen, barnen surrar i mun på varandra, energin är maxad och jag och Nogge försöker tränga oss emellan och gosa – Lycka!

Äter bra idag, förutom en skvätt o´boy och en lussebulle i backen.

När barnen somnat finner vi ro och närvaro – ett skönt avslut på en underbar helg! Tacksam

 

2 kommentarer till “Hälsorapport v 48

  1. Christina

    Min kusin Mia har gjort laser för sin närsynthet – det krävs fullständig omvårdnad i några dagar innan man kan börja använda ögonen igen – men en frihet när det är klart – så klart! Boka in en egen sjuksköterska 2-3 dar för eftervård, service och skötsel…Nogge får ta ledigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *