Indien; Sunyoga

Så vad är då Sunyoga som jag har varit till Indien och lärt mig för något? Det är ingen fysiskyoga som jag själv hade fått för mig, utan det är en meditation som går ut på att man sitter i meditationsställning, dvs med rakryggrad på en stol eller på marken. Först sitter man med slutna ögon och guidas av Sunyogi Umashankar till djup meditation och målmedvetenhet.

Sunyogi

Att titta på solen kräver målmedvetenhet, kärlek till solen och mod. Många av oss här i Sverige är rädda att se på solen och tror att det skadar synen, men det hävdar Sunyogi att den inte gör och nu efter eget utövande så märker jag ingen skada, däremot massa positiva effekter.

Sunfocus

När man nått djupare avslappning så guidas man till att öppna ögonen och se upp mot solen. Man ser egentligen 2-3 cm ovanför solen och tittar med blicken uppåt/inåt. Man ser alltså upp mellan ögonbrynen, ser från sitt tredje öga, men med öppna ögonlock. Under kursen pågick meditationen Sunyoga ca 30 min skulle jag uppskatta. Men det var lång tid för mig som är ovan. Jag kan ännu bara se kortare stunder åt gången, från 10 sek och i bästa fall upp till ett par 5-6 minuter innan ögonlocken far igen och sluts. Det är som att dom vill skydda sig, skyla sig. Men det handlar mycket om inprogrammerad rädsla tror jag, iallafall känns det så för mig. Så jag tränar mig mycket i tillit till att solen gör mig gott.

Sungazing

Efter själva solskådningen så blundar man. Kniper och pressar ihop ögonen hårt 3 ggr. 3 ggr gnuggar och värmer man även handflatorna mot varandra och lägger sedan den varma handflatan mot varsitt ögonlock och masserar ögonlocken och området omkring. Gör en personlig tackhälsning till Solen. Och lägger sig sedan ner och vilar.

Jag har nu övat Solskådning några veckor, jag började ca 2 veckor innan Indien på min egen hand. Nu när jag lärt mig rätt teknik känns det tryggare och bättre. Och det är väldigt svårt för mig att skåda solen mitt på dagen, så jag väljer tidig morgonsol eller sen kvällssol, det är lättare.

Dom positiva effekterna eller förändringarna jag märkt dom senaste veckorna är bla att jag har mer energi, så pass mycket att efter hemkomsten från Indien att jag inte påverkats av Jetlag alls och känner mig väldigt pigg. Jag har gått ner 2 kg. Jag har utmanat en hel bunt med rädslor och varit utsatt för dem utan att påverkas, tvärtom har jag aldrig varit mer lugn och harmonisk. Jag har kontakt med min kropp. Jag känner mig balanserad. Jag känner mig glad och lycklig. Jag känner mig trygg.

Dessa positiva effekter kan också bero på massa andra saker, men jag tror helt ärligt att mycket kommer ifrån Sunyoga. Och jag fortsätter med min träning minst en gång om dagen, då den är lätt att göra och just nu finns energikällan till överflöd även för oss nordbor.

Gudomlig energikälla!

 

4 kommentarer till “Indien; Sunyoga

 1. Marie

  Spännande Fia, jag ska prova någongång men vill ha mer guidning, när ska du leda andra? Kram.

 2. Bro. Soh

  Hi Sofia,

  Viewed this page using Google Chrome browser’s translation from Swedish to English. Not a perfect translation but good enough to be able to figure out the meaning.

  Yes, the technique including the mental preparation is very important. They do make a lot of difference.

  So glad that you will be able to share SunYoga with others in Sweden.

  Love, light and peace.

  Bro. Soh
  Better known as Hock (probably means rotten mackerel or something similar in Swedish!!!)

 3. Prem Nirmal

  Thank you Sofia for this posting! Lots of Love and Blessings, Prem Nirmal

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *