Jag vek av…

Jag mår som jag förjänar

… intalar jag mig med stärkande ord. Jag är värd detta välmående. Jag behöver inte se mig om bakom axeln efter orosmoln som hopar sig, jag kan faktiskt välja att tro att det här måendet är här för att stanna och jag har all rätt att må bra!

Efter så många år med oro, magsmärtor, ängslan och rädsla kan det ärligt talat kännas nästintill overkligt att må så här bra. Jag njuter av livet. Jag njuter av att vara jag, precis som jag är just nu. Jag har det gott. Jag har världens finaste familj. Jag har ett otroligt vackert och rofyllt hem. Jag har underbara vänner. Jag har kärleksfulla föräldrar. Vi är friska. Vi är trygga. Vi är lugna. Vi är glada.

Jag har det för j-a bra helt enkelt!

Solen värmer och jag ligger på soffan på altanen och det enda bekymret jag har är att SSAB mullrar och skramlar med plåten och att jag stör mig på det har säkert med åldern att göra. Samtidigt så är det kanske åldern som kommer med de andra gåvorna, känslorna av oändlig tacksamhet, ett inre lugn och ett bubbel av lycka. Det kanske är tur att det för oväsen i mitt liv, för annars svävar jag väl iväg på ett lyckomoln. Skramlet håller mig kvar i Borlänge. På jorden. I vardagen.

Jag får nog tacka åldern, för med den kom troligtvis modet att bryta ny väg. Gå ditt hjärtat vill gå och lämna ekorrhjulet som jag tidigare sprang i. I det hjulet kom jag inget vart, jag blev bara tröttare och tröttare trots det ökade jag farten. Rädd att känna efter, rädd att ramla ur.

Och tänk att ramla ur kanske är det bästa som kan ske. Jag vet vänner som fallit ur som ser det så, som en gåva. Jag hade någonstans förståndet att kasta mig av. Jag kan inte själv ta åt mig äran, mentalt var jag absolut inte där, men kroppen vek av, den visste att rädda det som räddas kan.

Och nog känner jag mig räddad allt nu när jag ligger på altan och njuter av allt det vackra i mitt liv. Livet är fyllt av gåvor och nu har jag äntligen förstånd att njuta av dem.

 

5 kommentarer till “Jag vek av…

 1. Johanna Edman

  Så härligt det måste kännas att ha den känslan. Helt underbart.. Jag blir tårögd och hoppas att jag kommer dit en dag i mitt liv .. Sofia, du är verkligen en tjej som jag beundras och inspereras av.. Kram/ Johanna <3

 2. Lena Landby

  Underbart Sofia!

  Hade en ggr en svägerska som sa: ”Nu har vi det som vi förtjänar” då vi mådde gott i livet och så är det. Vi ska njuta av allt gott för det är vi värda <3

  Jag hade inte förståndet att hoppa av ekorrhjulet – livet kastade av mig och DÅ förstod jag inget. "Det skulle snart gå över" trodde jag 27 april 2007 då jag bokstavligen dundrade i väggen och blev smått irriterad på en kollega som sa att "Du kommer inte tillbaka till jobbet förrän efter jul!!
  1 jan 2008 var jag i jobb pga envishet, men borde nog väntat 6 mån till och t.om FK bad mig avvakta….

  Idag är jag såå tacksam, glad, förhoppningsfull och känner som du: Jag har det som jag förtjänar <3

 3. Jennifer

  Så härligt det låter! Och jag är tacksam för det där skramlet från SSAB, för det är det som jag försörjer mig på, eller förstås inte själva skramlet men du hajar vad jag menar ;).

 4. helene

  Ja du Fia du är så klok! Jag njuter å av min härliga familj, men lever ett rätt fartfyllt liv blandat av så väl massa vardagsmåsten som barnaktiviteter… Jag stannar upp ibland o bara njuter, annars så rullar dagarna på i högt tempo… Jag önskar jag hade lite av din harmoni inuti mig <3. Kram på dig finaste Fia <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *