Jävla skit!!!

Jävla skit! Jävlar! Argggg!!!!!! Är du dum i huvet? Dumma dig! Dumma! Dumma! Argggg! Jääääävlar! Jävla skit! Argggg!!!!! Jävla! Jäääävlar! Dum! Dum! Du är dum!!!!

Allt är i sin ordning. Hemmet är fullt friskt även om det låter som något helt annat, när barnen och jag turas om att gå rond på Argkudden. Vi turas om att flippa ur på den stora mjuka kudden. Den som har ronden kör på med hela sitt register tills den är nöjd. Dom andra hejjar på. När den ena pustar ut efter sin rond, görs High Five och nästa är på tur. Det blir ikväll att vi kör 3 ronder var. Maya visar sig vara en naturbegåvning i att släppa fram känslorna. Oscar däremot har behövt lite längre tid på sig. När vi började med Argkudden i mars efter min BaraVara-kurs så var han återhållsam med ilskan. Nu däremot kommer den fram.

Jag tror verkligen på detta att låta alla känslor komma fram. Släppa fram dom i trygg miljö, utan att någon blir sårad eller skadad. Släppa fram dom och bejaka dom. Dom är en del utav oss alla.

Argkudden finns här i vårt hem och den tar kärleksfullt emot allt som vi behöver tömma. Det är sunt och friskt att känna alla känslor i vårt hem. Och till Argkudden får man till och med svära. Allt är tillåtet till Argkudden.

Det är Okey att vara arg på varandra i vårt hem. Det är däremot inte okey att ta ut ilskan mot någon annan. Utan vill jag svära, slå eller skrika så finns kudden där.

Det är givetvis tillåtet att känna alla känslor. Vi föräldrar biter oss i tungan när den invanda ramsan vill komma; det var väl inte så farligt. Se så. Upp och hoppa nu. när barnen är ledsna. Jag litar på att barnet själv vet när det är bra igen och låter det vara ledset så länge det vill. Jag finns där, omfamnar, är med, ger kärlek och stöd men aktar mig noga för dom gamla fraserna. Jag är där tills sorgen eller smärtan gått över. Jag stannar kvar och tillåter känslorna få vara.

Jag är av den övertygelsen att känslor som tillåts läker – jag vet inte vad de läker, men det känns som dom läker själen.

 

2 kommentarer till “Jävla skit!!!

  1. Fia

    Tack Bodil – jag gör som alla andra så gott jag kan. Följer det som är rätt för mig, är sann.
    KramKram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *