Jul utan mamma

En jul utan mamma, vad är det för jul, säger de gamla tankarna. De försöker väcka en oroskänsla och en förtvivlan över det som är och julen som kommer. Men jag ber om nåd att stanna kvar i nuet, ett andetag till, ett i taget. Just nu har jag inget lidande, min mammas död smärtar inte i nuet. Men de gamla invanda tankarna vill väcka nått ont, jag känner det. Jag stannar kvar i nuet, där är jag förankrad. Där är jag jag i min renaste form, där flödar liv, min livspuls.

Jag kan välja att se hennes tomrum och känna saknad och längtan. Jag kan välja att lida den här julen och kanske nästa. Och uppleva min ensamhet. Jag kan också välja att fyllas av hennes närvaro, känna hennes medverkan och värme. Jag kan välja att leva den här julen och kanske även glädjas. Jag kan tillåta mig att uppleva allt gott som jag är omringad av och omfamna dem som är här.

Motstånd är lidande. Motstånd är att inte acceptera ”det som är”.

Sri Bhagavan

 

4 kommentarer till “Jul utan mamma

 1. Savita

  Så sant Bo Gunnar, jag tackar henne varje dag för gåvorna hon skänkt mig och fortfarande skänker.. men jag ska också tacka mer innerligt för just det – livet – hon gett mig. Det om något är väl den största gåvan! Tack Bo Gunnar.

  Ljus och värme till Dig och de dina
  God Jul

 2. Bo Gunnar Karlsson

  Jag vet att du vet Sofia: Att du får uppleva den här julen, att dina barn och dina kära får uppleva den här julen tillsammans med dig, beror på att din mamma gav dig ditt liv. Det blir inte en jul för dig med dina barn och dina kära utan mamma, det blir en jul för dig tillsammans med dina kära tack vare din mamma.
  Många kramar Sofia och en God Jul.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *