Kraftpass

Upplevelsen av gårdagens yogapass med tema Kraft var fantastisk för många av oss. Vi släppte fram elden (agni) i oss och kände livsenergi (prana) flöda i hela kroppen. Och det viktigaste av allt var att acceptera det som kroppen kände under passet, kraft och stryka eller kanske kraftlös och orkeslös. Acceptera utan att döma. Utan att jämföra. Utan förväntningar på hur vi vill att det ska vara. Bara omfamna det som kroppen kände just då.

Det är det som är det fina med yoga, att den är så kärleksfull. Den dömer ingen. Den välkomnar bara acceptens helt utan prestation. Inget yogapass är det andra likt i upplevelsen. Vi bara välkomnar det som kommer och litar till att yogan och framför allt kroppen guidar oss kärleksfullt genom passet (livet).

Ibland reflekterar några av deltagarna sina upplevelser här på min hemsida, varmt välkommen att läsa om gårdagens Kraftpass.

 

 

2 kommentarer till “Kraftpass

 1. sofia Inläggsförfattare

  Du känner i ditt hjärta vad upplevelsen betyder för dig och kom ihåg att det du känner är sant (för dig) oavsett vad någon annan tycker/säger …
  Jag slog upp Bisonoxe i boken Djurens Språk från Solöga och där står:

  ”Din visdom är mäktig och många kommer att låta sig inspireras av dig. Inse din storhet och var ett med världen.
  Din gåva är din förmåga att skapa harmoni mellan allt levande.”
  Med kursiv stil; Du äger förmågan att stärka relationerna mellan människor och djur, människor och växter, människor och Jorden. Att inspirerar människorna till att ta hand om djuren, växterna och Jorden – det är en del av din gåva.

  Vad roligt att även få skriva om Ormen (se nedan) till dig, jag såg också en Orm under meditationen …

  ”För att nå världens visdom eller den insikt du behöver, förändra dig, bryt med gamla vanor och kliv ur dina gamla mönster.
  Att vara i ständig förändring är att vara ett med den skapande kraften. Din gåva är förändring.”
  Kursiv; För att något nytt skall hända dig/komma till dig – tillåt en förändring att äga rum.

  Kram Fia

 2. Annelie

  Hej Sofia tack så jättemycket för en verkligt fin upplevelse under kraftpasset i onsdags. Kände mig helt annorlunda efteråt, mer energisk och starkare. Under meditations delen fick jag se en jättefin och ståtlig amerikansk Buffalo (eller kanske heter den Bisonoxe) Den var ialla fall jättestor. Sen såg jag många indianer, var på den amerikanska prärien. Allt var fint och bra. I slutet på meditationen fick jag uppleva att förvandlas till en orm som gled fram alldeles tyst och stilla och iakttog allt men ingen såg mej. Jättefina upplevelser men kan de betyda något mer?
  MVH Annelie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *