Boktips – Kroppen talar till dig

För mig är det självklart att kropp – sinne – själ hänger samman. Och jag strävar efter balans mellan dessa 3 och känner att när jag uppnår det så upplever jag optimal hälsa! Det är min sanning och det jag tror på.

Därför är jag helt beroende av denna bok. Den hjälper mig personligen och även i min roll som Coach. Jag ser boken som en stor Fass som jag kan slå upp sjukdomar och krämpor i. Och sen läsa vad det är för mental orsak till att jag har ont eller problem just i det området.

Tex; Jag får ont i Icschias när jag oroar mig över min ekonomi. Och ont i foten när jag inte tar nästa kliv fram i livet.

Det underlättar jättemycket för mig att få sån information. För är det något vi NLP-coacher är bra på så är det att ändra tankarna så att vi får dom reslutat vi vill ha. Så då jobbar jag med tankarna och vips så försvinner besvären.

Vips och vips, att ändra tankar kräver träning och åter träning samt vilja, tillit och framförallt en tro på att det fungerar!

Kroppen talar till dig – Lise Bourbeau

 

4 kommentarer till “Boktips – Kroppen talar till dig

 1. Eva

  Hej!
  1000 tack för detta ….det stämmer nog mycket bra,,, har börjat meditera och det har väl börjat mer att jag tänker mycket förlåter allt som varit , förlåter dom som gjort mig illa men glömmer inte…förlåter det lilla barnet att ja låtit dom göra det försöker tänka possitivt och just haft dom tankar att jag bär på allt gammalt som jag ska ta bort,,, och tack för förklaringen om det kvinnliga och manliga.NU Vill och ska börja tänka på ett possitivt och lyssna mer på vad jag vill ,,,,och tänkt och vill bli kreativ men det är som en bromskloss el blockering ,, tänker tänker men ngt står ivägen,,,
  hörs mången tack och kram på dig
  mediterar på dina videon har dom i bokmärken…

 2. Sofia Savita Norgren Post author

  Tack Eva för din kommentar, ja boken är fantastisk tycker jag. Jag tror inte den har affirmationer, men det har dock ”Du kan hela ditt liv”, av Louise L. Hay.

  Som jag ser det är vänster sida den kvinnliga sidan; intuitiv, passiv, kreativ, stillsam, sårbar, sensuell
  medans den högra sidan är den manliga; driftig, energirik, dynamisk, kraftfull, målmedveten

  Jag tänker att min högra sidan är motorn, doer’n som genomför. Och att den vänstra sidan är min vägledare, min intuitiva guide.

  Mestadels i livet har jag sprungit med den högra sidans energi och helt struntat i rösten från den vänstra. Och sedan en tid av återhämtning så var det mycket vila, stillsamhet och passivitet. Mycket drömmar som förblev drömmar.
  Och att den perfekta balansen är när jag kombinera dessa två energier (den vänstra och högra, den kvinnliga och manliga), låta min kreativitet och mina drömmar bli genomförda.

  Jag kopplar också axlarna till att du bär, bär på för mycket börda. Det kan vara gamla präglingar, andras värderingar, andras sorger, andras bekymmer. En oro som du plockar upp och bär med dig, bär på dig. De kan vara tyngda av skuld. Skuldkänslor. Samvete.
  Men du vet svaren inom dig. Och om inte du vet, så vet dina axlar. Stilla dig en stund, meditera och fråga dem, axlarna, vad de bär på för smärta.

  Med värme
  Savita

 3. Eva

  Hej!
  Jag fick syn på den boken genom FB när jag kollar Possitiva sidans fina affirmationer….och ska köpa den,,,
  håller på att meditera och få balans i mitt inre,,, har haft så ont i axlarna så har tänkt länge att det kanske är mig själv och mina tankar jag ska ändra…. har läst ngnstans att vänster sida är dina känslor och höger sida dina tankar ,,, så det kan stämma ….Har du ngn förklaring
  Vänligen Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *