Läkning

Ibland gör jag sådana där vändor ner i stressångesten och krampar men efter den kommer alltid något förlösande. Igår fann jag efter en tids noga övervägande mod till mig att meddela styrelsen i Dalarnas Författarförbund att jag önskar avgå som ordförande. Jag berättade om min stress och att jag helt enkelt behöver skala av än mer i mitt liv. Jag känner själv att det viktigaste är familjen och tiden att förankra kära Izabelle. Jag märker att det tar tid. Vi, hela familjen mår bra av ett avskalat liv. Enklare. Less is more. Jag vet att jag skrivit om det förut men det förstärks för mig själv, det budskapet.

För mig behövs så till synes lite för att jag ska få stressutslag, dvs oro, ångest, sömnsvårigheter. Jag landar återigen att det som blir kvar när jag skalat av är några få och oerhört värdefulla relationer, familjen såklart, yogan och skrivandet och över det ett rofyllt skimmer av det andliga. Det är det jag förmår just nu. Det är det jag vill just nu. Det är det som ger mig mest näring och hälsa.

Nogge är borta ett par dagar på utbildning och vi myser för fullt själva jag och barnen. Igår kväll ville både Oscar och Maya sova med mig, så jag skalade av både teve (till och med Hollywoodfruarna), blogg och facebook och kröp ner mellan de här góbitarna strax efter halvnio. Det har vänt och jag känner läkningen spirar med sin nya energi i hela auran.

Tacksam, så tacksam!

 

6 kommentarer till “Läkning

 1. sofia Post author

  Tack ni alla som läser min blogg och extra stort tack till er som tar mod att dela lite av era tankar och liv här via kommentarsfältet.

  Det känns fint för mig att inte vara ensam med mina funderingar och det är säkert oerhört stärkande för många andra att se våra likheter och lika/olika vägar vi möter livet på.

  Det är en gåva att kunna spegla sig i varandra. Att se, dela, lära av andras upp och nergångar. Vi är alla innerst inne så lika ~ själasyskon!

  Tack för att ni finns!

  VarmKram

 2. lena albinsson

  Så klok & klarsynt du är. Har oxå börjat lyssna till min kropp när jag får ångest/stress i, stället för att fly letar jag svar/lösningar… Jag skulle oxå egentligen skala bort en stor sak men vågar inte än, suger på karamellen ett tag till 🙂 Har iaf gått ner i tid på jobbet så börjar småskaligt 😉 Har oxå några mysdagar ensam med ungarna så här ska mysas & festas till lite extra :)))

  kram <3

 3. Jenny Lindgren

  Så sant det du skriver sånt är livet för oss alla skillnaden är att du också är så medveten på alla plan. Har en önskan om att fler blir mer och mer medvetna om sin själ och ande och kan leva livet mer fullt ut och skapa skillnad för oss själva och det blir som ringar på vattnet i positiv och kärleksfull anda. Tänk att man själv kan skapa det man behöver bara man har kunskap insikt tillit och en stor portion mod. Tack för att du delar det behövs. <3

 4. Jennifer

  Jag har sagt förut och jag säger det igen, du är en sann inspirationskälla och jag beundrar dig ska du veta! Jag känner att jag kan lära mycket av dig och det du delar med dig här, så tack för det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *