Läromästare

Barnen är mina läromästare. Jag ser hur de alla har en viktig del i min inre resa, resan som äntligen fört mig hem. Minns när Oscar föddes, idag exakt 9 år sedan, hur jag fick uppleva att jag var något mycket större än min kropp och att änglar i form barnmorskor och läkare bredde ut sina vingar över oss båda och såg till att vi förenades inte bara som själar utan även på jordelivet.

Den smärtsamma insikten en dag hemma på köksgolvet när Maya var i tvåårsåldern och lekte mamma med telefonen vid örat. När sanningen kom ikapp mig den dagen, sanningen över min totala frånvaro, sanningen att jag valde jobb istället för att vara med mina barn eller kanske än värre, jobbade och tog med mina barn eller var hemma och jobbade ändå. Den omtumlande sanningen fick mig att bestämma mig, där och då att ändra riktning i livet.

Gåvan när Izabelle kom som en gudsförsändelse till vår familj, med det stora och vördnadsfulla ansvaret att ge henne ett hem att finna trygghet i, en famn för anknytning och en familj att känna sig ett med. Det vackra uppdraget har jag många gånger funderat på om det verkligen var Gud som ville skänka henne familjen Norgren eller om det inte var så att Gud sände en ängel för att familjen Norgren skulle öppna sina hjärtan än mer. Jag har slagit mig till ro med henne i över ett år nu för att stärka hennes trygghet, se henne finna det äkta sanna lugnet inom… och med tiden som gått är det precis vad jag själv fått, en inre trygghet och ett äkta lugn.

Finns inte en Guru i hela Indien som kan lära mig livets lära mer än mina barn. Jag har mina läromästare här var eviga dag, när jag lyssnar så hör jag dem tala om livets mening. När jag lyssnar vet jag att vara med dem är just livets mening. Det är precis som vi lär oss på Oneness University i Indien att vara andlig är inte att sitta sju år i någon grotta i Himalaya, att vara andlig är att vara lycklig och livets mening är just relationer och att insikten att njuta av dem.

 

 

4 kommentarer till “Läromästare

 1. Christina

  Du har så rätt – att vara med barnen, MED både fysiskt och psykiskt närvarande är det det viktigaste man kan ge dem, att ständigt ha en dialog och känna av deras behov ger dem verktyg att klara livet i framtiden. Det blir så tydligt när de börjar bli stora att närvaro tiden har varit ovärderlig, känslan av att höra ihop och hantera både glädje och sorg tillsammans och öppet i familjen – lär dem livet och respekt för varandra.
  Jag känner att du har så rätt i dina insikter, dessutom så känner jag igen din beskrivning av dig själv, gamla och nya Fia…själv hoppar jag mellan dessa lite hursom helst – fast mest i mera närvaro nuförtiden…KRAM

 2. Helenatyttönen

  Det är just vad jag själv kommit på utan gurun och annat att vara andlig är att
  är att vara lycklig leva här och nu med det som är och att växa genom relationer och möten acceptans här och nu Tack för att du bekräftar det genom mötet med just dig och den du är kraaam då vet jag att jag är på rätt väg

 3. Lena Landby

  Underbart med familj <3 ….det är ändå tur för dig och er att du så fint vaknade <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *