LCHF-ála Yoga

Efter att varit i skafferiet och letat sockerkickar ett tag nu så för jag tillbaka kontrollen mot LCHF-álaYoga igen. Det vill säga inget kött (inget från det levande djurriket), socker, bröd, pasta men däremot massa frukt och grönt… och fett såklart. Mums!

Före

Efter

 

 

5 kommentarer till “LCHF-ála Yoga

 1. Evy

  Jag finner det inte alldeles otroligt att du faktiskt lever på solenergi!! Det vore likt dig! 😉

  Att inte låta andra få sätta livet till för att livnära oss människor är jättefint och viktigt! Skulle önska att jag klarade att leva efter det mottot. Just nu är mitt mål att försöka äta de saker som jag mår bra av och hoppa över det som får mig att må sämre, trots att hjärnan ofta försöker lura mig.

  Tack för att du delar Fia!! Det är värt så mycket för oss (läs mig) som trevar lite i mörker (eller iaf i lite dunkel) och inte riktigt har hittat min väg än. You inspire!! <3

  Å jag önskar dig en alldeles fantastisk dag!

  Kram Evy

 2. Fia

  Haha jag lever på solenergi 😉

  Nej men det jag försökte förklara (och ändå trasslade till) är att jag inte äter djur, alltså att inte något ’levande’ som ska behöva dö för att mätta mig (yoginin-style).
  Jag äter ägg och mjölkprodukter. Men alltså inte varken fisk, kyckling eller andra djur. Det handlar om en värdering att inte något djur ska behöva dö för att jag ska äta mig mätt.

  Och så handlar maten mycket om ’rätt’ energi numer, mer och mer för var dag. Att äta mat som ger mig ENERGI och då menar jag inte (bara) ork att hålla kroppen igång utan mer av prana/chi/livsenergi. Och den livsenergin finns ju såklart inte i de osockrade Läkeroltabletterna jag tuggar som substitut utan de vibrerar i det andra ’levande’ i naturen. T ex som igår när vi varit och badat och gick längs stigen och serverades hallon, smultron och blåbär. Det var prana-flow det 🙂

  Önskar dig en underbar dag med mycket kärlek & solsken
  Kram Fia

 3. Evy

  Inget från det levande djurriket? Ingen fisk, ägg, eller kyckling alltså? Låter svårt att få ihop födointaget då, men jag antar att du trollar ihop det på nåt sätt! 😉 Skulle gärna ta del av hur dina matdagar kan se ut när du äter enligt den här principen! Är i akut behpv av tips och inspiration på fronten hälsosamt ätande! 🙂

  Kram!!

 4. sofia Inläggsförfattare

  Recept på LCHF-wåfflor (3-4st)

  1 dl mandelmjöl
  1 dl vispgrädde
  2 ägg
  1 tsk bakpulver
  0,5 msk fiberhusk
  1 nypa salt

  Mumsa på 🙂
  Kram

 5. Lena Landby

  LCHF-våfflor? Ser oerhört gott ut! Måste leta efter recept till helgen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *