Ledstjärna

LedstjärnanYogakvällen bjöd på innerlig själslig närvaro, mitt hjärta bankade större delen av lektionen i tacksamhet. Så tacksam för Yogan. Så tacksam för alla som vill Yoga med mig, utan er skulle jag inte uppleva det jag upplever. Yoga blir aldrig detsamma i min ensamhet… eftersom jag aldrig (ytterst sällan) yogar för mig själv, jag vet att en ”riktig” yogi gör det varje morgon eller i alla fall dagligen, men det gör inte jag. Och är det något yogan har lärt mig så är det att den sanna yogin lever inom mig och den visar att yoga är att förena kroppen och sinnet med själen och det finns egentligen ingen specifik yogaövning för det – vi förenas alla med vår själ på olika sätt och genom olika upplevelser. Någon på yogamattan, någon under huven på en bil, en annan på en bergstopp eller i en kör.

Livet handlar om att låta själen blomma i våra kroppar. Sprida själens doft i allt vi gör. Höra själen tala istället för att  viska. Se själen som vår klara ledstjärna.

När jag utövar yoga så ser jag himlen med alla stjärnor – och min egen ledstjärna. Allt blir verkligen stjärnklart. Landar insikter och klarsyn som ett svalkande regn över mig. Det lättar, det ljusnar – jag andas.

 

 

Kommentarer till “Ledstjärna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *