Lilltufflan

Nu har Izabelle bott hos oss exakt 6 månader och hon är 1 år och 4 månader. Jag ser tillbaka på tiden som gått och inser att jag verkligen tagit till alla mammakrafter jag haft, samlat dem samman och byggt en osynlig men ack så stabil grund åt henne att stå på och utvecklas i.

Jag förstår inte alls hur det har gått till, hur jag har förmått mig att klara denna stora uppgift men jag tackar mina nedärvda modersinstinkter och min starka intuition.

Nu är det ju givetvis inte jag som byggt all denna grund själv, självklart är Nogge en stor del i ’byggandet’ och barnen har glatt hejat på. Men jag ser det som att jag är den som behövt stå där och hålla samman kittet när hon i tvivel och vånda testat om grunden verkligen håller. Jag har behövt vara den som står kvar när hon blåser i sin stormpipa för att visa att kärleken är starkare än alla vindar som kan uppbringas. Kärleken klarar allt. Kärleken är kvar, och kvar, och kvar. Jag är alltid kvar.

Vi har alla låtit vår kärlek sprida sig som ett vattensprideregn över henne. Jag och Nogge har lappat i varandra när den andre behövt andrum. Vi är alla stolta byggare av hennes plattform. Vi är alla hennes familj. För oss är hon en av oss. Och nu börjar vi äntligen se att hon också upplever tryggheten att hon är en av oss. Jag vet att hon är en av dem också, hennes biologiska familj men det förtar inte familjekänslan vi byggt upp. Om hon har tur får hon njuta av kärlek från många håll när hon växer upp.

 

 

4 kommentarer till “Lilltufflan

  1. eva

    lillskruttan har haft lyckan att få er och ni har haft lyckan att få henne!!!<3<3<3

  2. Lena Landby

    Underbart för henne/er och att ge kärlek till en minimänniska är underbart för de placerar det i sina celler och bär med sig det hela livet oavsett hur lång tid kärleken gavs – det är kvalitén som räknas <3

  3. Katarina

    Fina Isabell! Ni har tagit väl hand om henne och det värmer gott i hjärtat att se hur hon utvecklas och hur trygg hon börjar bli. Jag grät av lycka inombords när hon häromdagen blev blyg för oss och vågade bli både ledsen och söka upp en trygg famn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *