Livsglädje

Barnen speglar så mycket i oss, jag ser genom barnen när jag mår dåligt och när jag mår bra. Jag märker min ilska genom dem och kontakten med min glädje. De är som kärleksfulla livsbarometrar.

Till exempel så påminner Oscar mig om min kontakt med mina känslor, även dem som ligger begravda sedan jag själv var barn och han väcker sportkillen i Nogge. Maya hon speglar kontakten med mitt inre barn, är jag i kontakt med henne så släpper hon mig nära nära intill sig, är jag långt ifrån mig själv så visar hon mig det genom ett avstånd. Izabelle avslöjar att bakom ilska och sorg ligger glädjen och skrattet och bubblar. Genom en kärleksfull miljö möter jag henne i det hon är i och ger henne plats att släppa fram allt, jag visar att jag är kvar och kärleken är oändlig. Det lär mig att släppa fram alla mina känslor och låta dem släppas fria i en kärleksfull miljö i vetskapen att bakom dessa blommar skratten och livsglädjen. Barnens livsglädje väcker min livsglädje.

Jag vet att alla tre barnen behöver få tillgång till min kärlek och närvaro och jag påminner mig om att det behöver även mitt eget inre barn. Att jag ser och älskar henne över allt annat för den hon är.

Imorse bajakade jag Mayas längtan till bad, hon ville till och med ligga och sola. Och jag mötte även upp mitt eget barn, hon som en gång älskat att bad, även kallbad. Jag säger som en vän sagt om kalla morgondopp…

Jag känner livet i mig!

 

 

 

 

 

Kommentarer till “Livsglädje

  1. Jennifer

    Jag känner lika som du, jag kan verkligen se på barnen hur jag själv mår. Vilken härlig dag ni verkar haft, och tufft gjort med bad :). Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *