Lugnet i kaoset

Jag ler åt min vardag, hur den ter sig här hemma med barn och julpysssel. För jag kommer på mig  själv med att städa kylskåpet (som i en evighet ropat efter min omsorg) och gno runt med trasan och tömma massa övergivna burkar med skumt innehåll samtidigt som riset stormkokar på plattan och kycklingen ligger och väntar på rensning. Hojtar åt Oscar att packa trunken inför träningen som han ska iväg på bara han ätit middag… då hasar jag iväg och bläddrar i BR-katalogen för att se vad som är ikryssat för jag ska ju alldeles snart (så fort Nogge och Maya kommer tillbaka efter hennes sjuårskontroll hos tandläkaren) åka iväg och inhandla julklappar…

Och ändå känner jag mig i ett bubblande kreativt flöde som bara kommer från ingenstans dvs från den givmilda allomfattande källan som strömmar inom oss alla. Jag gör mitt bästa att ta emot ingivelserna och göra något gott av dem och ju mer jag lyssnar och följer, ju mer flödar det… livet är magiskt!

Nu har jag förstånd att inse att livet är magiskt och tycks oförmögen att dra igång stress även om vardagen här hemma på Solduva kan tyckas kaotisk. Jag nynnar vidare med ett inre leende och jag ser att de andra ler mer de med.

Tacksam för alla dagar, även vardagarna så här innan jul. Alla dagar har sitt glimmer, alla är de unika och vackra på sitt sätt. Precis som Du & jag.

 

2 kommentarer till “Lugnet i kaoset

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *