Maya 5 år

Tiden går så fort, ta vara på den här tiden, sa många äldre till mig när barnen var spädbarn. Jag log och höll med. Men sanningen var att jag fnös lite åt gamlingarna inom mig. Tiden går fort, haaa! Har dom glömt vilken evighet det kan vara att vara ensam hemma med ett spädbarn, tänkte jag. Vissa av dagarna minns jag som veckolånga. Helt ärligt, tyckte jag ibland att tiden stod stilla.

Men visst hade dom rätt. Så här i efterhand kan jag ju se det. Jag kan till och med höra mig säga orden själv till nyblivna föräldrar; Ta vara på tiden. Njut. Det går så fort.

Hoppas dom lyssnar till mina råd istället för som jag, fnysa åt dom. För om jag nu hade kunnat backa bandet så hade jag njutit mycket mer. Med den visdom jag nu besitter så hade jag tagit till vara tiden bättre tror jag. Men jag kan inte backa något band. Jag kan bara acceptera det som varit. Och nu kan jag välja att agera annorlunda. Nu väljer jag att stilla mig mer och vara mer i nuet med mig själv och med min familj.

För här i nuet har jag en ljuvlig liten dam, en liten prinsessa som inte alls är så liten nå längre, hon fyller nämligen 5 år!

Och idag firar vi hennes födelsedag!

Egentligen är det lite förvirrande för stackars lilla Maya, hon fyller år imorgon den 1 aug, men har familjekalas idag och barnkalas om några veckor. Men vi tror hon har förstått fördelen med utspridda festligheter dvs paket och är nöjd!

Dagen blev lyckad. Solen strålade. Uppvaktning av nära och kära. Ansiktsmålning till alla barn. Tårtan lika god som den såg ut. Alla glada och mest glad av alla var nog Maya. Barnen kvittrade glatt hela dagen och somnade sött till natten.

Mammalycka

 

Kommentarer till “Maya 5 år

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *