Min mandala

Heart of the Sun

Som jag har längtat efter ett konstverk av Erik Grind, har tänkt att någon gång i livet ska jag låta honom måla mig en Mandala. Döm av min förvåning när jag var hos makarna Grind på Transformationgame i höstas och frågade honom om han skulle kunna måla mig en mandala tills jag fyller 40, tänkte önska mig det av Nogge i present och Erik tar med mig till en vardagsrummet och pekar ovanför soffan; Den här mandalan har dina energier, du var i mina tankar hela tiden under hela processen när den tog form. Och sen dräper (mitt uttryck, Erik är from som ett Rådjur, han dräper inte ens till med ord…) han till och berättar att den heter ’Heart of the Sun’.

Jag behöver väl inte säga så mycket mer, än att sen var jag såld. Den tavlan stod det redan Savita på och jag kände att den skulle ge mig så mycket glädje, kärlek och energi. Och min kloke man ger mig (oftast) det jag önskar och hade förstånd att inse att den här tavlan kommer att hänga på Solduva oavsett om det blir hans födelsedagspresent till mig eller inte.

Igår kväll somnade jag på soffan med barnen strax innan åtta, men fick full kraft och energi när Nogge kom hem senare på kvällen med tavlan. Vi började genast stuva om i vardagsrummet för att ge den en plats för åskådning som den förtjänar.

Till mig kommunicerar tavlan oerhört mycket, den talar till mig, till mitt hjärta. Jag får säkert anledning att återkomma till det framöver….

 

8 kommentarer till “Min mandala

 1. Pingback: Mandala « Inspire Sofia Norgren

 2. Fia

  Jag känner detsamma Gunilla, att den öppnar hjärtat. Rosa symboliserar balans, hjärtat, även om Grön är färgen hjärtchakrat.

  Savita är sanskrit och betyder Sol. Sol var namnet jag ’fick’ under en AndligInitiering i Malmö för 2,5 år sedan. Och det ’namnet’ guidade mig vidare till Sunyoga och mötet med Sunyogi Umasankar… axplock ur en lång resa med det namnet, en resa som sträcker sig över en tidslinje längre än detta liv. Kanske sammanfattar mer av den i någon framtid bok 😉

  Kärlek & Solsken
  Savita

 3. Gunilla

  Oerhört vacker! Den är kraftfull och talar till hjärtat…öppnar hjärtat. Min känsla när jag ser den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *