Närvaro och närhet

 

Åkte på tur till Västerås idag, det var ett besök till Ikea som var målet, då vi behöver komplettera lite till nybygget. Jag gjorde mina ärenden smidigt, det var så skönt att strosa själv genom varuhuset en lugn tisdag innan lön. Och jag kom på mig själv med att glida lite väl långsamt till den sköna relaxmusiken i högtalarna…

Behöll mitt lugn på hemvägen, stannade vid en sjö för att svalka fötterna och meditera, så när jag mötte upp familjen hemma var jag Mrs Harmony själv.

Och det var tur det, för min fulla närvaro behövdes verkligen ikväll – Oscar och Nogge gick en stund till Vallen för att se fotbollsmatch och där hade två killar krockat rejält på planen och en av dem fick åka ambulans till sjukhus, samtidigt blev Nogge utringd på en tågolycka vid Bullermyren (han jobbar som olycksplatsansvarig) och Oscar var så orolig över allt detta han fått uppleva på den korta stunden, han pratade och pratade, om blodet i killarnas ansikten, om hur ambulansen kört där man egentligen inte får köra, om hur tränaren ringt killens mamma, om hur publiken fick skrika åt domaren att blåsa av osv osv

Det var mycket att bearbeta för min kille som plötsligt kändes så liten igen. Liten, rädd och orolig. Vi satt länge och pratade och pratade, avslutade med att be till Gud tillsammans, be för fotbollskillarna, be för de inblandade vid tågolyckan och be för att Oscar skulle få känna sig trygg och lugn i magen igen och sova gott till natten.

Jag är så tacksam att han vill prata, att det kommer naturligt och att jag förmår finnas där för mina barn. Nu sover han sött.

 

2 kommentarer till “Närvaro och närhet

  1. sofia Inläggsförfattare

    Vad skönt att höra, det kommer göra Oscar gott att höra att det gick bra. Han var så orolig och undrade hur det skulle gå för killarna med skolan idag. ’De kan nog inte gå i skolan, Ja.. på en vecka iallafall’ trodde han.

    Kram Fia

  2. Jennifer

    Usch ja, blev ett olustigt slut på dagen. Den ena av dem som skallade ihop var min bror, dock inte han som fick lov att åka iväg med ambulansen. Allt gick bra med min bror, han behövde sy några stygn men det kändes gott i mitt hjärta nu när jag såg att ni bett en bön för dem, så fint av er <3. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *