Naturen

Det känns lyxigt att få njuta av naturen kring Siljan en vecka varje månad.

Jag märker  mer och mer hur stor betydelse naturen har för mig. Har växt upp med en mor som verkligen älskar skogen, men minns mest att det var en plåga att följa med på skogstur när jag var liten, jag tröttnade snabbt och blev uttråkad och min rädsla för alla kryp gjorde det inte bättre.

Nu kan jag sitta i naturen länge och bara vara. Inte göra någonting, endast uppleva den trygga lugna energin. Och djuren älskar jag mer och mer. Det är flera gånger på sistone jag kommit på mig själv med att iaktta en geting som traskar runt på min hand. Jag är inte rädd nå längre, och det ger mig sådan frihet. Utan rädslor får jag möjlighet att utforska mig själv och finna att jag gärna låter en geting gå runt på min hand. Jag sänder ut kärlek och och har full tillit till att den gör detsamma och givetvis inte vill mig någonting ont.

Har blivit stucken av getingar 2 ggr i mitt liv och båda gångerna har dom stuckit mig när jag setat på dom. Och den ena lät mig sitta en tag, jag hade slagit ner rumpan på den lilla stackarn i bilen och hann köra säkert 10 min innan den gav upp hoppet om sin frihet och stack mig det sista den gjorde innan den dog.

Min inställning till djuren har definitivt ändras och jag är också tacksam att jag har ändrat min livsstil mycket dom senaste åren och nu har mer tillfällen att vistas i naturen. Jag märker att jag väljer bort vissa saker i mitt liv och gärna väljer in mer natur, tid, närvaro och medvetenhet. Det jag väljer bort är pinnarna i ekorrhjulet och ju fler pinnar jag väljer bort så märker jag att tempot avtar och mitt liv blir mer lugnt.

 

Kommentarer till “Naturen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *