Njut av din kropp

Att livet är till för att njutas av, det har jag delat om förut. Det kom som en insikt till mig en dag ute på gräsmattan vid Oneness University i Indien. En plats där jag förövrigt har oerhört lätt att uppleva min skönhet, frid och grace.

Och att jag nu har gått runt större delen av mitt liv och föraktat, fördömt och jämfört min kropp är ju  väldigt sorgligt. Det är sorgligt och gigantiskt slöseri med energi. Och all denna skuld och skam jag känt efter att ha ätit något gott (”unnat mig”), ibland bara av att ätit överhuvudtaget.

Att fördöma kroppen och att fördöma det jag äter är ju raka motsatsen till njutning, som jag nu förstår är (min) meningen med livet. Jag tror inte ens på att ”unna oss”, jag tror på att äta det vi vill när kroppen vill äta. Och jag tror att svälja skuld och skam är det mest förgörande att stoppa i sig. Du vet väl om att magen är vårt skamförråd. 

Att ena året äta light, nästa lågkolhydratkost, nästa fett, nästa paleo, nästa 5:2 … det kan inte vara rätt. Jag har försökt, tro mig, men jag kan inte förstå att frukt är boven, det kan bara inte stämma.

Jag tror att både frukt och kvinnokroppen är gåvor i detta jordiska paradis. Jag tror att att det är meningen att vi ska njuta av våra kroppar och i allra högsta grad kvinnokroppen, bara se på den, den är ju mjuk, sensuell och bedårande. Gå som den gudinna du är, det tänker jag göra i sommar.

#walkyourtalk

 

2 kommentarer till “Njut av din kropp

  1. June Eriksson

    Hej! Härlig blogg jag hittade 🙂 ja jag har nu läst en bok som heter Medial Läkning där skriver Anthony William att frukt, bär och grönsaker är det vi ska äta. Frukt helar. Ha en fin dag. Hälsn. June

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *