Önskedag

Barnen har gått om varandra med sina förkylningar och idag är Oscar hemma och kurerar sig. Inte för att han verkar särskilt sjuk nå längre, värre är det med Izabelle som har ögoninflammation och feber, men jag tycker det känns rätt i hjärtat att låta han vara hemma och vila en dag extra utan att behöva ifrågasätta hans önskan. Jag har förmånen att vara hemma med barnen och tar till vara på tillfällen som ges. Värre var det inom mig förr när jag tyckte mig behöva jobba och alltid var kluven i inre konflikt med just sådana här beslut… som jag sällan då tog med mammahjärtat utan tyvärr mer med business-sinnet. Puh, vilken tur att jag styrt om skutan och funnit en annan landremsa att agera ifrån. Härifrån Solduva känns valet rätt och lätt såna här dagar och jag skäms för hur jag förr var. Men egentligen vet jag bättre än att skämmas, jag var så då, det är inget jag kan ändra på, jag accepterar den vägen jag behövde gå – den tog mig i allafall hit jag är idag. Tacksam över det.

Medans lill-trollet sov middag så skrev vi våra önskningar. Oscar bläddrade i BR-katalogen och fyllde sin lista till Tomten. Och jag gjorde i ordningen en fin skrivbok, som Linda på Djura Bokbinderi tillverkat (hett julklappstips förresten), som jag nu tänker använda som en bönebok, där jag skriver ner mina böner. Vi fick rådet i Indien att göra en bok just för våra böner, skriva datum, tid och lite kort om bönen (önskan) och sedan lämna utrymme för att skriva tacksamhet och datum när den uppfyllts.

Efteråt tog jag mina böner med mig och gjorde en OM (Oneness Meditation) vid nätet. Kraftfullt och vackert som alltid. Nu ska vi väcka Izabelle och åka för att hämta vår lunchbeställning på SushiLovers… en dag i min och Oscars smak ❤

 

2 kommentarer till “Önskedag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *