Retreathem

Jag och mina husgrubblerier håller i sig. Varför? Jo, för att vi inte är enade i familjen. Vi har ännu inte gått igenom exakt hur vi vill ha det. Men idag kom vi en bit vidare i processen. Min personliga lista till universum över vad jag önskar till mitt eget retreathem är;

Stort pampigt äldre hus – lite Herrgårdskänsla

Utsikt

Mycket fönster och ljus

Space

Lekrum så att barnen kan spela innebandy, basket, gympa

Eget rum till barnen

Någon stilla plats i huset där jag kan meditera och ”bara vara”

Bastu och bubbelbad till Nogge

Stort öppet kök

Carport

Vardagsrum och ett Tv-rum

Förvaring

Tvättstuga

Bra skola & kompisar till barnen

Mycket barn på området kring huset

Trygg ute miljö, så att barnen kan cykla & leka

Natur som känns som en sommarstuga, natur, vatten, skog

Utsikt över vatten, helst en sjö

Kanske tycker du att jag drömmer för stort. Kanske är det jag som tycker att jag drömmer för stort. Inser att jag är rädd för Jantelagen och vad alla skall tycka. En röst säger; strunta i vad andra kan tycka. Bry dig bara om vad du tycker. Allt är möjligt! Livet har inga begränsningar – livet är fullt med möjligheter!  Var sann mot dig själv!

Maya utrustad med hörselskydd

En av anledningarna till önskad lista. Vi har ingen tvättstuga, tvättar i badrummet och hänger tvätten i vardagsrummet. Och när den gamla tvättmaskinen är igång hörs det i hela huset och att sitta nära är farligt för hörseln…

 

5 kommentarer till “Retreathem

 1. Fia

  Oh, vad ni är söta och rara!
  Jag grubblar vidare. Men har faktiskt fått jättebra ritningar från Arkitekterna TOL. Så om vi nu bestämmer oss för att bo kvar och förädla huset efter behoven som vi har, så blir det jättebra. Lägger ut ritningarna inom kort, så får ni se.
  Kram och tusen tack för ert stöd – det värmer!

 2. Christina Johanssson

  Hej Sofia! Jag har funderat lite på era husgrubblerier, vad tror du om att lyfta en våning och få barnens rum + toa + allrum en trappa upp, så kan ni vuxna hänga på bottenplan, våra grannar gjorde så – blev superbra!
  Kram på dig!

 3. Elin J.

  Härligt, Sofia!
  Tänk va’ underbart när dina drömmars frön landar på Jorden och växer till detta underbara hemm för er alla i familjen! Det kanske inte blir exakt som du hade tänkt, men såååå bra! Kanske till och med bättre än du kunde tänka dej!
  Dream on, -and you’ll make it happen! 🙂

  Du inspirerar också mej att göra en önskelista! 🙂

 4. Christina Johanssson

  Fin bild på lilla flickan, ja du Sofia, det är inte lätt, men att bygga ut och om är ju skönt om man trivs i området och skit i Jante, han finns ändå inte! Planera ert drömhus på plats så blir det jättebra, då kan barnen ha sitt vanliga liv kvar, lite natur kan du hämta nån annanstans!!!Kram till dig på en söndagskväll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *