Präglingar

Vi bär alla med oss präglingar. Jag ser dessa präglingar som sår som orsakar smärta och lidande för oss. Ofta är det ett beteendemönster hos oss själva som väcks genom att vi möter ett speciellt beteende hos någon annan. Det väcker en smärta. Skapar ett lidande. Det fångar in oss i en rädsla.

Oneness har lärt mig att se vart dessa smärtor kommer ifrån, alltså sårets kärna. Inom Oneness lär vi oss att de flesta präglingar kommer tidigt i barndomen, kanske till och med så tidigt som i livmodern, vid födelsen eller första dagarna/åren i livet.

Upptäcker jag smärtor i mig själv, alltså lidande, tillsammans med kvinnor i mitt liv så härrör oftast den smärtan från min mor. Lika så med lidande jag upplever tillsammans med män, så härrör den smärtan från min far. T ex om jag upplever att kvinnor dömer mig, så kan såret vara mitt inre barn som blev dömt av min mor. Om jag upplever mig avvisad av män i mitt liv så kan det såret vara från en frånvarande far.

Verkligheten vi upplever nu speglar vårt inre mående. Och vårt inre mående beror som oftast på hur vi har formats av livet, vad vi bär med oss för sår, smärtor och präglingar. Alltså gamla minnen. Minnen som fortfarande upprepar sitt mönster och ger oss skada. Den smärta vi känner kan frigöras och läkas när vi ser roten till det onda. När vi ser vart den härstammar ifrån.

To see is to be free.

Set you free

Präglingar som vi är omedvetna om håller oss fångna i smärtan och lidandet. Präglingar som vi blir medvetna om gör oss fria. Och inte bara oss utan genom att upptäcka våra egna beteendemönster så gör vi även våra barn fria, barn har en tendens att ta efter våra mönster. Men ett mönster som vi är medvetna om tappar snabbt sin verkan. Vi läker och vi blir fria. När minnena släpper taget om oss, så kan vi äntligen uppleva livet som det är – just nu!

 

2 kommentarer till “Präglingar

  1. Linda Andersson

    Är intresserad av dina kurser. Sänd gärna info om när du håller i kurs o kostnad. Samt var kursen hålls. Mvh linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *