Psych-K

Beordrade herrarna i familjen till soffan, vilket inte var svårt då det var Zlatan på teve, och gjorde det mysigt framför datorn med tända ljus och en kanna vatten, slog mig sen ner på en kudde på golvet och kopplade upp mig för mitt första skypesamtal. Marias röst var lugn och närvarande, hennes ord kändes som vibrationer som klingade rakt in i cellerna. Jag kände direkt att det här skulle göra gott för mig.

Hon inleder med att förklara att Psych-K även kan beskrivas som Psykologisk Kinesiologi. Hon kommer att göra muskeltester för att få guidning ifrån kroppen och själen i vad som önskas läkas. Hon börjar sessionen med att be om att få göra dessa muskeltester på sig själv i samklang med mitt högre jag, hon tilltalar både min medvetna och min omedvetna del. När hon talar och gör sina tester känner jag hur jag faller i djup avslappning. Jag känner också att jag inte är ensam i rummet trots att Maria ger sessionen ända från Norrbotten är någon/några fler vid min sida.

Hon frågar mig om jag har något jag fått till mig att bearbeta under behandlingen och jag säger att jag vill verka i mitt ljus och jag vill balansera min hälsa. Hon tar dessa önskningar med sig och gör testerna, vilket ger en svag signal på båda. Alltså är det inte det som det är meningen att jag ska läka. Min känsla är både förvåning och nyfikenhet, jag har verkligen ingen aning om vad jag ska bearbeta, jag bara vet att något kommer att visa sig och läka och det alldeles snart.
Maria berättar att inom Psych-K så finnes det vissa områden man alltid jobbar i, jag minns inte om hon sa kanske åtta stycken, så hon gör tester och frågar typ: Skall balanseringen ske inom område ett? Svarar med svag signal. Skall balanseringen ske inom område två? Svarar med svag signal. osv  Tills hon får en stark signal på område fyra vilket är: Spirituality. Och så ber hon mig om en siffra, den först som kommer upp och jag säger direkt sju. Oj, säger hon, det här är starkt. Och berättar att min läkning och balansering kommer att ske med innebörden: Jag återtar min arvsrätt av gudomlig kärlek och överflöd.

Nu känner jag i hela kroppen hur dessa ord visar ett starkt mönster av något spänt och blockerat. Hon ber mig att sitta på ett visst sätt med handleder och fotleder korsade och så leder hon mig varsamt in i läkningen. Och jisses vilken läkning jag får vara med om, eller jag kanske bör säga ett starkt återseende. Medans jag sitter där på golvet och tyst för mitt inre upprepar meningen ’Jag återtar min arvsrätt av gudomlig kärlek och överflöd’ så märker jag att orden stakar och jag minns inte hela meningen utan fick lyssna till Maria men efterhand börjar orden flöda och jag tror det är då (eller innan) hon ber mig kalla på den lilla Sofia. Jag märker hur en spänning i hela min bröstkorg transformeras till att mitt eget inre barn sitter i min famn. Hon är mindre än min Maya (som nu är åtta år) så jag tror hon är ungefär 6 år, hon sitter i min famn och lutar sin rygg tryggt emot mitt bröst. Jag snusar på hennes hår och jag gosar med hennes kind. Hon är här! Hon är jag! Hon kommer för att visa mig att hon är mitt ljus, hon är den andlighet och kärlek jag så länge längtat efter. Hon är allt. Hon är så ljus, skir och kärleksfull att jag någonstans längs vägen lämnat henne, jag har övergett henne i tron att hon inte har någon rätt att vara som hon är. Jag möter sorg, smärta och skuld över att ha övergett henne, men det är stora Sofia som känner dessa känslor, lilla Sofia sitter bara här i famnen med sin närvaro och sitt lugn, hon dömer ingen. Hon är så fin och sann. Ju längre jag håller henne och upprepar meningen desto mer spänningar släpper, jag känner hur hela ryggen sjunker samman, jag sitter och hänger som en disktrasa och det är en sådan enormt vilsam känsla att vara i en kropp utan minsta lilla anspänning.

Jag känner att jag är klar. Jag är hemma. Hon är hemma. Jag har öppnat dörren. Vi har omfamnat varandra. Vi är ett. Jag sitter mållös, jag har inga ord, jag kan knappt föra en konversation med Maria och göra ett avslut. Förresten, hur avslutar man en sådan här session egentligen. Det finns inga ord. Det finns bara kärlek. Att just Maria gjorde den här läkningen med mig känns som en större gåva än jag ännu kan förstå, tänk att hon erbjuder mig detta (som en gåva, dvs gratis) fast vi aldrig har träffat trots att hon är gift med min kusins son. Och att hon ringer från Norrbotten, alldeles utanför Kalix där mina rötter härstammar från, för nu förstår jag att jag givetvis ska återta min arvsrätt och mitt inre barn där…

Jag bugar i full vördnad för hennes intuition, rösten från hennes högre jag att maila mig och erbjuda mig en behandling. Och jag niger i tacksamhet för mitt eget högre jag som gav mig en positiv känsla trots att sinnet ville säga mig att invänta erbjudandet tills efter min Indienresa eller överväga att avböja inviten helt.

Om Shanti
Namaste 

Maria är väldigt försynt och mjuk av sig, hon skulle aldrig få för sig att be mig om något, men jag bad om hennes mailadress ifall det är någon av er som läser som känner att ni vill kontakta henne för en Psych-K behandling, en upplevelse för livet!

Maria Larsson
vikstrom.maria@gmail.com

 

5 kommentarer till “Psych-K

 1. Maria

  åh så vackert du skriver Sofia 🙂 <3. Och tack så oändligt mycket för dina varma ord, de berör mig ända in i själen, och jag sitter här och ler när jag läser och tänker på dig :)!
  Jag saknar ord. Tack för vårt möte :).
  Namaste <3

 2. Lena Landby

  Oj vilken stark och kärleksfull resa och här tittar tårarna också fram
  <3 Kanske ingår detta i Let go and Release your beuty … Det känns så iaf <3

  Tack för mailadress Fia!

 3. Maj Andrén Skog

  Jag läser dina ord och märker att jag gråter. Vilken innerligt vacker och stark upplevelse Sofia. Tack för att du delar med dig! Kärlek till ditt sanna jag ❤

 4. sofia Post author

  Ja, det är Jonas fru – helt gudomlig!
  Klart du ska kontakta henne för en sesssion – kärlek <3
  Kram Fia

 5. Marianne

  Läser och vill så gärna prova. Är det Jonas fru/sambo?
  Kanske får jag samma upplevelser som dig, kanske inte, men nyfikenheten får mig att vilja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *