Reser själv

Nogge har varit borta på en utbildning under fyra dagar och det har varit gott för mig att vara ensam med barnen eftersom jag verkligen fokuserat på min närvaro, min kärlek och min tid till dem. Ibland när jag delar tiden så märker jag att jag ger mindre, vilar liksom i att den andra också ska kliva in med sin närvaro. De här dagarna har jag lagt det mesta åt sidan, bara underhållit hemmet lite lätt och fyllt våra magar med energi och näring, resten har jag haft till dem och till mig. Det har varit så skönt! Jag känner att jag kan resa iväg med ett annat lugn, jag stressar inte iväg i all hast med en slängpuss utan har stannat och mött i flera dygn… egentligen flera månader (senaste året) skulle jag nog själv behöva inse.

Jag är här. Jag gör så gott jag kan. Jag är en bra mamma. Jag ser. Jag hör. Jag lyckas inte alla gånger och i alla situationer göra det som jag kan tänka är det bästa för dem men jag gör det bästa jag förmår i stunden. Jag är inte mer än människa. Jag vill inte visa mig som mer än människa. Jag är en mor med till korta kommande och mindre trevliga sidor, men jag är som alla andra, jag har ett gott hjärta och gör jag gör så gott jag kan alltid. Och när jag inte kan, orkar och förmår så är det okey det med. Jag väljer att fokusera på det goda i mig, det kärleksfulla och det fina. Jag är här. Jag har stannat upp mitt liv och jag ser mina barn, det är jag så glad över.

Jag väljer också att vara glad och tillfreds med att jag är en mamma som nu reser till Indien i 12 dagar. Jag vill visa mina barn att det är okey att lämna hemmet och ge sig iväg mot sina drömmars horisont. Att när man reser med sig själv och sitt hjärta som guide så fylls hela ens väsen med kärlek och den kärleken sipprar över blir över till andra och framförallt ens nära och kära. Jag vill lära mina barn att vara intonade på sitt hjärta och höra sin egen röst. Att välja och våga stå kvar i kärleken till sig själv i alla situationer och hela livet. Det är det jag vill lära mina barn och det är det jag själv hoppas lära fullt ut nu, för jag vet att för att hela någon annan behöver jag vara helad själv.

Jag låter bilden på Maya fylla mig med livsglädjen och konktaten med mitt inre barn,
det är en sådan här livsglad krabat jag ber om att få möta i mitt inre…

 

 

 

3 kommentarer till “Reser själv

 1. helene

  Å kloka fina Fia, jag önskar dig en härlig resa, med allt vad du önskar.
  Jag är för närvarande hemma o laddar mina tomma batterier… Jag försöker lägga fokus på att finna ro i min kropp medans barnen är i skolan, sen är jag mamma o får/tar kärlek o energi från mina älskade barn.
  Trevlig resa o hälsa lilla busiga Fia o ge henne en varm kram från mig <3
  Puff

 2. Jennifer

  Fantastiskt skrivet Fia. Tror det gör gott för många mammor att läsa det du skriver, att många tvivlar på att man är ”tillräckligt bra”, i alla fall gör jag det, och ett dåligt samvete för att inte räcka till finns alltid där. Tack för att du delar med dig och hoppas din resa blir precis så som du önskar! Kram Jennifer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *