Säkra upp lyckan…

Jag är tillfreds idag. Många av stunderna i mitt liv är jag nu tillfreds mer och mer. Jag tänker att jag borde göra ett och annat, jag borde planera för framtiden och så surrar sinnet förstås att jag bara maskar och latar mig, jag lösdriver.

Men det är ju otroligt härligt att lösdriva har jag kommit på. Jag älskar dagar som bara är. Förr var jag så nöjd och tillfreds när kalendern var fulltecknad var dag och uppbokad en lång tid framöver, ju längre ju skönare känsla. Jag vet inte om det var sant att jag verkligen kände så innerst inne, jag var för fullbokad för att ha tid att känna efter ordentligt. Jag vet bara att jag såg det som en trygghet, som pengar på banken och konserver i skafferiet, det gav en trygg känsla… åtminstone för en stund.

Jag har lärt mig att guldklocke-jobb, balar av toapapper, avbetalda lån och slantar på banken ger trygghet som skapar livskvalité. Det försäkrar upp lyckan, som en pension som ligger och väntar vid 65 års ålder så ligger lyckan där och gottar till sig tills det är dags att lösa ut den.

Jag har sett människor med lyckan i säkert förvar mista livet, drabbas av sjukdom eller bli snuvad på konfekten och det trots att de haft den fångad i säkert förvar.

Nu vill jag leva mer för att uppleva den, lyckan. Jag vill känna den var dag även om det innebär att toapappret är slut och jag måste ta hushållspapper, kylskåpet gapar tomt och jobben ligger i nån sorts osynlig pipline. Jag vill fånga den och känna den. Jag vill låta den omsluka mig och fylla mitt hjärta istället för min bankbok. Jag börjar verkligen ifrågasätta om all säkerhet är nödvändig och hur mycket rädsla säkerhetstänket håller upp i energiflödet. Jag tror mer på att vara i ett energiflöde av att ta emot och släppa iväg. Släppa iväg och ta emot. Det jag ger ut kommer tillbaka. Och ju mer lycka  jag kan uppleva desto mer lycka kommer att skänkas mig. Lyckan är ju inte något jag har och som jag kan bevara, lyckan kan bara upplevas i stunden och njutas av direkt. Som en glass en solig och varm sommardag.

 

4 kommentarer till “Säkra upp lyckan…

 1. sofia Inläggsförfattare

  Att kunna njuta av livet är en gåva att vara stolt över!

  Ps Sänd ut att Du har pengar & livskvalité nu och även när pensionen kommer 🙂

  Kärlek <3

 2. lena albinsson

  Så sant efter att min pappa dog 64 år gammal precis på mållinjen…pensionen som är då man ska njuta eller :-\ nä du jag gör slut på min lön, sparar inget förutom till barnen, jag vill leva här och nu…göra sakerna som får mig må bra just nu inte sen för sen kanske aldrig kommer…jag känner tillit till att framtiden fixar sig ändå , även om jag kanske får leva på småpengar som pensionär 🙂
  Kram <3

 3. Christina J

  Ja visst är det märklligt – att slitas mellan lullandet och trygghetstänket, men att ta dagen som den kommer är ju helt underbart. Idag blir det en lunch som jag än inte vet och sen tar jag och döttrarna en tur till hästen som är på bete, de ska rida och pyssla om honom och jag tänkte ta en tur till svampskogen – ska du hänga på???
  Nej jag kanske skulle ta och klä på mig…ha det gott <3
  Kram från C

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *