Samerötter och fötter

Firandet av Sveriges Nationaldag blev mer en hyllning till mig själv, kärleken till livet och mina nära. Efter morgonens Soulwalk med Gunilla så njöt jag av gemenskapen med min familj, vi tog en cykeltur, spelade spel och hade det mysigt. Senare på eftermiddagen hade jag möte med Leo, han och jag planerade lätt och smidigt vår kommande Medialautbildning. Det visade sig att vi hade samma känsla och tanke om upplägget, innehållet och vad vi vill förmedla. Och lyckligtvis nog så har vi tagit oss olika vägar till kunskap och erfarenhet, vägar som går hand i hand med varandra, som livet, dag och natt, in och utandning – yin och yang.

Det känns lätt och rätt!

Bara ett stenkast från vårt möte så var jag sen på härlig Gudinnekväll, Grandmothermeeting, en fin meditation som Joanna erbjuder. Det tog mig bara någon minut in i meditationen så försvann kroppen och jag kände av starka energier. Jag ville börja jojka och sjunga glatt. Jag som aldrig jojkat förut höll emot av rädsla att göra bort mig och skrämma upp dem andra ur sin fina meditation. Jag kämpade emot den fina jojk-energin.

Sekunder innan jojken kom så uppenbarade sig ett vackert renansikte framför mig, det var så nära så jag kände dess varma andetag. Magiskt!

Meditationen fortsatte och jag var stundom med och stundom i djupet av något annat. Jag såg en Indian med stor fjäderbonad på huvudet som dansade med skallrande fötter. Jag såg mig själv fiska med enbart ett spjut.

Och det var jojken och dansen som följde med mig hem när jag poppade jojk in på sena timmen. Svettig och lyrisk. Jag har funnit något som får mitt hjärta (än så länge, innan jag vågar släppa ut det ljudligt också) att sjunga och fötterna att dansa. Jag känner min själ flödar av liv.

Och på något vis var det kanske det finaste firandet av Nationaldagen jag någonsin haft, en länk rakt ner i våra rötter.

 

 

Kommentarer till “Samerötter och fötter

  1. Lena Landby

    Såå härligt med jojk – urbefolkningens slit som de fått och får kämpa hårt för att få omvärlden tillåta finnas….Till naturen och jorden – vår urmoder kallar och vissa låtar är helt magiska och härligt medryckande!
    Grandmother visste nog vilka hon skulle kalla igår kväll 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *