Sinnet

Bhagavan om sinnet

Idag styrs människans liv av sinnet. När livets styrs av sinnet, kontrolleras individen av olika idéer, koncept, dömanden och präglingar. Individen är hela tiden splittrad inombords, i kamp och konflikt, eftersom detta är sinnets natur.

Allting har sin plats i universum, och så även sinnet. Tankar, eller sinnet, är ett nödvändigt instrument för att klara av utmaningarna i denyttre världen. Alla framsteg i den yttre världen har uppstått med hjälp av sinnet. Sinnet är nödvändigt för att planera framtiden eller för att reflektera över det förflutna. Utan sinnet, skulle vi gå tillbaka till stenåldern.

Sinnet har sin plats i livet, men när det börjar användas för att tolka och uppleva verkligheten börjar problemen. Du behöver använda sinnet för att planera din karriär eller förstå hur en teknisk apparat fungerar. Men varför behöver tankar finnas där när du äter ett äpple eller betraktar en soluppgång? Sinnet tynger ned dig när du upplever att det finns något verkligt bakom oväsendet som sinnet skapar. Sinnet har blivit som en mekanisk process som ständigt är igång. Det är som en senil gammal tant som muttrar för sig själv, medan du försöker förstå meningen och betydelsen bakom muttrandet. Det mesta av den psykologiska aktiviteten som oro, rädsla och misstro är en automatisk process. De är som leksakståg som om och om igen åker runt på samma spår. Deras olyckor är inte verkliga, inte heller är deras resa.

Oneness inbjuder alla de som söker att uppleva en frigörelse från detta. För detta är en tidsålder av personlig upptäckt och direkt upplevelse.

Tack Oneness Nordic
och även Niklas Blomkvist för texten.

 

2 kommentarer till “Sinnet

  1. Sofia Savita Norgren Post author

    Oneness har hjälpt mig oerhört och framför allt deekshan (Oneness Blessing). Rekommenderar att ta emot deeksha regelbundet för att släppa sinnet (oro, rädsla, ångest, stress mm) och istället öppna upp sig för själen, det högre medvetandet (kärlek, glädje, lugn, närvaro).

    Allt gott!
    Mvh Sofia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *