Självacceptans

Om du vill få ett uppvaknande, är det viktigaste, att du aldrig någonsin försöker förändra dig själv. Oavsett vem eller vad du är. Det som du är, är sanningen. Vad du än är, är det den enda sanningen. Om du säger

 att du borde vara det ena eller det andra, är det osanning, det är inte sant. Så börjar med att omfamna dig själv. Börja med att älska dig själv, inte din granne så som dig själv, för du älskar inte ens dig själv. Så börja älska dig själv. Acceptera fullt ut. Du skulle kunna vara en hemsk människa, det spelar ingen roll. Du måste acceptera, älska och vara dig själv. Det är allt. Då kan processen börja. Om du säger, ”Nej, det här är inte ok, jag måste bli någonting annat, kanske inom 6 månader är jag en bättre människa”. Den här ”bättre människan” kommer aldrig att komma. Det finns ingenting som en bättre människa. Du är vad du är, det är den enda sanningen.

Så frågan är; kan du acceptera dig själv? Kan du älska dig själv som du är? Oavsett vilka tankar som du får, vilka känslor du har, vad du än gör. För du har egentligen ingen kontroll som vi föreställer oss. Vi är alla robotar. Vi har programmerats av samhället, vår kultur, vår utbildning och allting som har hänt i våra liv. Allt detta bildar ett program och det är programmet som lever genom dig. Så du kan bara acceptera programmet, ”jag har kort stubin, eller lång stubin eller jag är det ena eller det andra”.

Det är vad du är. Det är programmet. Så omfamna det, älska det, håll det som en nyfödd och älska det. Det är samarbetet som behövs från din sida. Kan du acceptera dig själv? Tillåta tankarna att komma upp, känslorna och de mentala blockeringarna, och omfamna dem. Om du kan göra det, är du redo. Det är vad som krävs från din sida.

Bhagavan
 

Kommentarer till “Självacceptans

  1. Lena Landby

    Jag accepterar mig själv, önskar jag en förändring så accepterar jag den med. Mår jag dåligt, accepterar jag, men vill jag nå en förändring att må bätre – ja d¨å startar jag med den för att få in känslan av hur det känns att leva i en frisk kropp, leva i total glädje, leva i kärlek till mig själv elelr vad det skulle tänkas vara.
    Allt finns i mig – allt kan jag deala med bara jag accepterar det som ÄR NU <3
    O det gör jag för idag är det veckan "Ett friskare Sverige och I´m in <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *