Sjöstjärnan

En turist kom gående på en övergiven strand i Mexico och han kunde skönja en annan man på avstånd. När han gått en stund kunde han se att det var en av byborna från en by i närheten. Denne man höll på att kasta saker i vattnet i jämn takt. Turisten trodde att mannen kastade små flata stenar för att studsa på vattnet, men när han kom närmare såg han att det var sjöstjärnor som kastades ut. Hela stranden var full av hundratals sjöstjärnor som spolats upp av vågorna.

Mannen förklarade för turisten att om han inte kastade tillbaka sjöstjärnorna skulle de dö av brist på syre. Turisten blev förbluffad av mannens ambitioner och frågade om det inte kändes hopplöst.Det måste ju finnas tusentals sjöstjärnor bara på den här stranden, för att inte tala om alla andra stränder, sa han.Vad tror du att det har för betydelse att du står här och kastar tillbaka några av dem?

Mannen log och plockade upp ytterligare en sjöstjärna och sade; Det har betydelse för den här!

 

 

Kommentarer till “Sjöstjärnan

 1. Elin

  Tack för denna underbara berättelse! 🙂
  Det är en sådan berättelse man behöver höra igen och igen och igen…
  Den är lika ”vacker” varje gång!
  Den påminner verkligen om att varje lilla kärleksfulla handling är viktig för någon! Härligt!

  Jag älskar din blogg, Sofia! Med nyfikenhet och förväntan kollar jag på morgonen och på kvällen om du har lagt in något mera… Mmmmmm… -”smaskiga” vitaminer för hjärta & själ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *