Släpp taget!

Let go, Malin LidénFrågan jag ställer mig är om jag är redo att släppa taget om min berättelse. Den som gått på repeat genom årtionden om min barndom, mina tillkortakommanden, mina sorger, mina besvär – är jag beredd att släppa taget om den?

Jag förstår att det är nödvändigt. För att komma vidare och för att skapa nytt behöver jag överge det gamla. Så länge de gamla berättelserna spelas upp i mitt inre så är de medskapare till min framtid. Och det passar sig inte längre, för jag vill skapa nytt. Jag vill attrahera nya upplevelser, nya egenskaper, nya förhållningssätt.

Och även om de är tröttsamt och oerhört uttråkande att mala på i det gamla tankesättet så är det tyvärr invant, bekant och väldigt tryggt.

Men ärligt talat så är jag ganska trött på både min egen och andras berättelser. Samtalet blir så mycket mer levande (för mig) när vi pratar om vad som berör oss idag, vad vi längtar efter, vad vi gläds åt och allt vi vill hinna med under vårt kvarvarande jordeliv. Jag vill veta vad som gör dig passionerad och det bästa av allt är när jag ser dig gå ut i livet och leva och/eller dela din passion. För det väcker mig till liv, det trollar fram även min passion.

Och de där gamla berättelserna de är som ett lock över passionen, som saktar ner mig, sänker mig, kväver mig… jag vill inte skänka farten, jag vill växla ner och accelerera upp. Jag vill skapa nytt. Jag vill skapa från där jag är i dag och den jag är i dag och för att göra det behöver jag släppa berättelsen om den som jag var igår.

Bild från konstnär Malin Lidén

 

6 kommentarer till “Släpp taget!

  1. Sofia Savita Norgren Post author

    Ja, du kan köpa Malins konst i Hantverksbyn i Borlänge på hennes företag Inside. Hon har även en Facebook sida som heter Inside – by Malin Lidén 🙂

  2. Eva Jonsson

    Oh vilken härlig tavla/bild med bra budskap, den behöver jag. Finns den att köpa, vet du?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *