Snigeln har landat

Upplever fantastiska dagar här hemma med mig själv och min familj. Känner mig oerhört närvarande, tänk att det kan ta så lång tid att verkligen landa, nu i september har jag varit hemma ett år med Izabelle. Men det är nog snarare så att vissa dagar är jag jordad och tillfreds och vissa kryper det i skinnet på mig. Det kröp bara för några dagar sedan och jag var mindre harmonisk och tror det mest hade att göra med sockerduschen jag tog i lördags och att mensen var på ingång.

De här sista dagarna har varit ljuvliga i vart fall, jag går med ett inre leende och pysmyser. Mediterar ofta och gärna, i allafall två gånger om dagen, ibland fler. Skriver och skriver medans Izabelle sover och är med familjen. Bara är och njuter. Ibland vänder jag upp ansiktet mot skyn för att tacka för gåvan att kunna njuta så, men så påminner jag mig själv att det faktiskt är ett medvetet val jag gjort. Jag har tränat och ansträngt mig för att komma hit hän, om man nu kan säga anstränga sig för att vara mindful. Men för mig har det varit litet obekvämt att välja bort stimuli och det rastlösa drivandet eller som jag kanske skulle sagt förut den fyllda agendan, det är inte alltför angenämt alla gånger att stanna kvar och känna det som känns, flykten ligger nära till hands. Men jag har stannat. Jag har valt att vara här. Jag har tagit min tillflykt till kaffe och mörk choklad många gånger men det tycker jag är okey, jag är här, här med mig själv, här med det jag upplever, här med mina barn och min familj. Jag lever just nu ett vackert liv med dem jag älskar allra mest. Vad mer kan jag begära…

Snigelmammelycka

 

Kommentarer till “Snigeln har landat

  1. Lena Landby

    Kära snigelmamma (som det står i kontaktannonserna)…din tid hemma med familjen ger skörd och du har redan börjat skörda det fina goda arbetet. Dina barn mår gott och du sätter så fina frön av kärlek i dem och de kommer att minnas den fina tiden då de hade sin mamma hemma medan de flesta av de andra barnens mammor förvärvsarbetar.
    Det är få förunnat att kunna vara hemma i dagens läge och det är en gudagåva till barnen. Så: Var där DU ÄR – för det är där du ska vara just nu <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *