Solduva

Jag har valt att kalla vårt hem för Solduva. För mig kändes det rätt att ge huset, vårt kära hem ett namn. Vi sätter ju gärna namn på det som betyder mycket för oss, men sällan på våra hus. Däremot vet jag vet många som har namn till sina bilar.

Solduva kom till av två anledningar. Den första är givetvis att jag gärna ville ha med Sol i namnet och vi lät även snickarna göra oss en fin sol som Nocksmycke, den lyser upp vårt hem när mörkret faller. För mig är Sol och Duva affirmationer till mig själv, det blir en positiv laddning var gång jag säger det. Jag vill fylla mitt hem med solenergi, för mig betyder Solen kraft, värme, energi, glädje, umgänge, skratt och massa kärlek. Jag vill att hemmet ska sprudla av kreativitet men även vara en varm famn att återhämta i.

Duvan är det första vi ser när vi kommer in genom ytterdörren, den flyger kraftfull, fri och ståtlig. Den påminner mig om att jag är fri att leva det liv jag vill leva. Och den viktigaste anledningen att jag valde Duvan till väggen och namnet Solduva är att Djurens Språk från Solöga beskriver duvan så här;

 

Ta hand om ditt hus/ditt hem eller din familj. Ägna dig åt konkreta saker för att få en fast grund att stå på.

 Din gåva är att skapa dig en trygg omgivning.

 

2 kommentarer till “Solduva

  1. Sandra

    Du är en sån inspirationkälla..jag ska verkligen försöka att komma på din yoga på söndagar.. kram. Vi måste ses snart. Elias vill säkert leka med lillprinsessan..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *