Spelmissbruk

Ikväll har jag som anhörig deltagit på Spelmissbruksmöte. Min man är spelmissbrukare och går varje torsdagkväll på dessa möten. Jag är så tacksam för att han har detta nätverk av vänner att dela tankar  och känslor med. Ett möte med mycket värme och kärlek och helt utan krav. Ett möte där varje tanke är tillåten och du inte värderas av dina handlingar utan för att du är människa, lika mycket människa som alla andra – lika mycket värd.

Min man har valt att ändra mycket i sitt liv – ändra på sina gamla destruktiva beteenden och det har resulterat i att han varit spelfri i 1 år och 1 mån, samt att han inte druckit alkohol på 2 år och 2 mån.

Jag upplever att vi alltid har haft ett bra förhållande. Men tack vare dessa möten och alla positiva förändringar han har valt att göra så har vi det nu bättre än någonsin. Så bra som vi har det nu har jag aldrig kunnat drömma om att vi skulle få det. Och det bästa av allt – jag tror faktiskt att vi kommer få det ännu bättre! Vi har valt att ge förhållandet tid. Tiden använder vi till att jobba med oss själva och vår egen läkning. Under tiden växer kärleken, tryggheten, respekten och tilliten sig starkare och förhållandet blommar mer och mer för varje dag.

Spelberoendes förening i Borlänge har nr 0243-142 60. borlange@spelberoende.se. Möten varje torsdag kl 18.30-20.30 för anhöriga och spelberoenden. Träskogatan 10.

(Givetvis har jag frågat min man om det är OK för honom att jag skriver detta på min blogg. Han liksom jag tror att detta kan kanske hjälpa någon, du som läser kanske är anhörig, själv spelmissbrukare el känner någon som är det. För oss känns det självklart att dela med sig av sig själv till andra, dom bästa gåvorna tycker jag är när människor vågar ge av sig själva. Vi delar med oss av detta och hoppas det skall inspirera och hjälpa andra).

 

5 kommentarer till “Spelmissbruk

 1. Christina

  Modigt att låta dig skriva så privat – önskar fler vågade vara mera öppna och privata, ibland blir man galen på allt hysch hysch om sånt ”folk” tycker är lite känsligt. Kämpa på båda två!

 2. Elin J.

  Tack för att ni, speciellt du Nogge öppnar upp för och delar med dej av dennna delen av ditt liv. Det är modigt, -det är starkt! -Och allra mäst är det kärleksfullt & omtänksamt! Tack!

  Tack för att ni finns här bland oss & strålar, ni underbara 4! 🙂
  Jag har en tonåring här hemma som gärna skulle vilja ”adoptera” er alla ihop”, -hela familjen! 😉

  2×4 Kramar till er! Have a nice day! Eric & Elin 🙂

 3. Evy

  Så oerhört värdefullt när människor öppet och ärligt delar med sig av sina erfarenheter, både positiva och negativa! Hälsa Nogge och tacka honom oxå! Synd att inte jag själv och alla andra är lika öppna. Vilken värld vi hade levt i då!! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *