Sportlovsmys

  

Känns lite annorlunda att cykla till lekparken på sportlovet, men det har vi gjort flera gånger den här veckan och inte mig emot, jag älskar att våren tittar fram tidigt. Barnens lov har varit precis som jag önskat, full med närvaro och ta-dagen-som-den-kommer utan ’måsten’ och tider att passa. Vi har inte gjort något speciellt och jag märker att mina barn mår gott av tid till att få vara, tid hemma, tid med familjen, tid till sig själva och varann.

Förr stressade jag på mitt liv och fyllde det med massa aktiviteter och gasade på i rädsla att stanna upp och känna på tomrummet. Jag är glad att jag släppt på gasen, jag är säker på att mina barn mår bättre när jag som mamma lever livet lugnar. Först trodde jag att de skulle sakna det fyllda vardagslivet men nu vet jag att det inte är sant. De behöver inte uttrycka i ord hur de mår, jag vet att de mår bra. Jag känner deras lugna energi, jag hör deras skratt, jag ser tryggheten i deras ögon. Vi är mer hemma i oss själva nuförtiden och mitt största ansvar som mor är att ge dem utrymme att vara kvar där.

Som jag brukar säga till Maya när jag frågar henne om hon älskar mig och hon svarar snabbt nej, ”Jag ser det på dig”. Och då ler hon så sött och jag jagar henne genom huset i jakt på pussar.

 

Kommentarer till “Sportlovsmys

  1. Jennifer

    Låter som ett alldeles fantastiskt sportlov! Och jag tror precis som du att lugnet och närvaron gör barnen så gott, det krävs inte mer än att man är tillsammans och har det bra och sedan vad man gör spelar inte så stor roll. Önskar er en bra helg! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *