Stop och stanna

Jag stannar med det som är. Upplever mina känslor, som far in och ut, upplever tomrummet när det ger sig tillkänna. Stannar. Tänker på 5:2 dieten och periodisk fasta som låter kroppen vila en längre stund, dvs att det går längre tid, enl periodisk fasta 16 timmar, då kroppen ges helt vila med endast the (el kaffe) och massor av vatten som intag. Det är så oerhört skönt att stanna upp med det som är och jag känner verkligen hur bra kroppen mår då den ges utrymme att bara vara. Jag tänker att så är det med känslor, tankar, mentalt och fysiskt tillstånd också – det transformeras till frid och stillhet när jag stannar med det som är och ger det utrymme. Alltså låter det vara som det är, känna som det känns, tänka som det tänks.. utan att lägga till, styra om, dra ifrån – bara är med det som är.

Det är en liknande prövning med fastan. Sinnet vill gärna fly till skafferiet och mal på i oändlighet om att det behövs äta för både den ena orsaken och den andra. Det våndas – sinnet. Men eftersom jag lyssnar till kroppen så hör jag en helt annan ton. Kroppen känner frid. Den uttrycker till och med tacksamhet för att den ges andrum att vara, utan att det hela tiden slinker ner nytt som ska processas och bearbetas.

Och så det bästa av allt. Transformationen, som leder energin från att varit ”stuck” i sinnet (egot) och istället öppnar upp det själsliga flödet (livsenergin) – jag expanderar till mitt högre medvetandet. Jag får tillgång till större frid, glädje och harmoni ju fler gånger och oftare jag stannar med det som är. Transformationen från att känna mig fast, smutsig och lidande till att känna mig flödande, ren, ljus och full av frid.

Jag är helt övertygad om att den bästa (och kanske enda) andliga läran är ”stop och stanna”. Håll upp STOP-skylten framför sig själv och stanna med det som är.

Här berättar Gangaji om när hennes lärare lärde henne ”Just stop”.

 

2 kommentarer till “Stop och stanna

 1. Maria

  Hej!

  Ja intressant med fastan! Jag är inne på fjärde veckan med följande upplägg:
  Fastar helt söndagar och måndagar. Dricker bara vatten, kaffe, KRAV-märkta grönsaksjuicer och buljong. Så i praktiken äter jag inget mellan lördag kväll och tisdag morgon. Snacka om god frukost på tisdagen!!
  Äter sen strikt LCHF tisdag till fredag och på lördag äter jag PRECIS vad jag vill!
  Känns väldigt bra så här långt. Allt stannar upp i kroppen sönd-månd, Hinner bli hungrig på riktigt och uppskatta den mat jag äter sen.
  Ska bli spännande att se o känna resultatet på lite längre sikt.

  Kram
  Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *