Tömning

Jag håller på att rensa i röran. Mitt i självaste julruschen så har jag fått nått tokryck och börjat rensa mina garderober. Kommit halvvägs än så länge, resten lär väl få vänta till efter jul kan man hoppas. Men oh, vad skönt det är att rensa undan massa gamla saker. Ge bort. Bli av med. Det känns som det blir luftigare här hemma och jag får lättare att andas.

Jag har som mål att anamma den gyllene regeln, en in en ut. Fast jag har ett minne av att regeln egentligen är en in två ut. Men där är jag inte ännu.

Jag tror vi mår bra av att rensa undan emellanåt. Att rensa fysiskt runt omkring oss hjälper oss att rensa känslomässigt och mentalt inom oss. Och så som jag har eldat önskningar så lär jag väl göra plats för dem. Skapa plats för nya tankar och nya händelser. Snart är det nytt år också och jag har höga förväntningar på 2011 – det är nu det lossnar känns det som….

På tal om tömning. Med sysslor att göra, rensande här hemma och inköp av de sista julklapparna, så får jag ändå för mig att gå och ge blod. Beger mig upp till Blodcentralen med lite dåligt samvete, det är länge sedan jag var där nu. Men de skuldbelägger inte, utan välkomnar varje droppe.

The secret of living is giving


 

Kommentarer till “Tömning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *