Utdrag ur rapport

…. sen hände det något allvarligt i vår närhet som  påverkade vår lilla familj med väldigt mycket känslor. Vi kom in i chock och är i kris. Jag och Nogge har de senaste dagarna dragit oss samman än mer, slutit cirkeln för att kunna finnas närmare för våra barn och rå om vår lilla kärna.

Vi samtalar mycket med nära som också är påverkade av detta, även med några utvalda utanför som kan ge stöd. Situationen är inte allvarlig fysiskt för oss, men känslomässig väldigt starkt. Vi är i de känslor vi möter och hjälper barnen att hantera sina och finnas där när frågorna kommer.

Så rapporten har uteblivit och bloggen har fått ligga i lite dvala. Men jag har full koll på att sötsuget och kaffesuget har varit mycket starkare under dessa dagar och trots att jag är medveten om det har jag inte orkat bry mig, utan helt enkelt ätit det onyttiga ändå. Jag vet att jag äter mer sött när jag är känslomässigt skör. Det är något jag behöver träna mer framöver, att stanna i känslorna och låta dem vara fullt ut, utan att tro att jag skingrar dem med socker. Socker läker inga känslosår. Läkningen kommer när jag tar in känslorna fullt ut och accepterar vad jag känner.

Hälsorapport v 24

Här är jag just nu. Jag vakar över de mina som en björnhona, väljer att vara närmre barnen. Bloggen kommer nog att svajja några dagar till, känslorna kommer i vågor och sköljer över och jag påminner mig också om att de sköljer förbi, för när jag är mitt i en våg så är det lätt att känna den för stark och övermäktig. Men om jag vilar, flyter med, så vet jag att den sköljer förbi. Allt blir bra.

Allt är egentligen som det ska och när jag agerar björnhona så ser jag att mina barn är här, de mår relativt bra, de möter också sina känslor, men.. och det är bra. Det är så det ska vara. Hör ord i mitt inre; stanna här och nu, var här och nu. Här och nu är allt som det ska. Det jag känner är rädsla för något som kan komma eller minnen från något gammalt. Här och nu är allt bra.

 

 

2 kommentarer till “Utdrag ur rapport

  1. Jenny klaar

    Jag är tyvärr dålig på att följa dig regelbundet så jag läser detta först idag. Jag hoppas att allt blir så bra det kan bli och att du och familjen är friska och hela. Ta hand om er! Kram Jenny

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *