Vajra Paatra Yoga

Det är som vanligt svårt att sammanfatta en sådan här djupgående upplevelse, men ni som var med kan gärna bidra med era tankar och upplevelser om ni vill i kommentarsfältet.

Min känsla var att jag mötte något jag längtat efter en längre tid. Min kropp har saknat dansen och den fria rörelsen. Jag längtar efter att uttrycka min röst och vet att Vajra Paatra kommer att öppna upp mig för mantrasång längre fram. Även om mitt ego surrat rätt starkt framförallt under lördagen så kände jag inget tvivel i hjärtat, det här sant för mig, det här är något som får min kropp och själ att sjunga och med tiden tar det säkert sin ton i rösten också.

Prema Ram Ananda är en ljus själ, med mycket ödmjukhet, kärlek och värme. Han har en uråldrig visdom att dela med oss och vi känner oss alla utvalda i hjärtat. Vajra Paatra kallar. Det är en ’blessing’ för oss att han är placerad i Dalarna för att utbilda sina första elever, stort! Jag känner mig utvald. Jag känner länken i mitt hjärta. Och jag tror att många av er som var med känner detsamma men jag vill också att ni som läser detta ska känna efter, klingar det Ja någonstans djupt där inne så håll utkik här på hemsidan efter kommande träffar.

Han pratade ofta om The Stream och att målet är att följa flödet inom oss, låta energin vara i rörelse. Och jag tänker på kopplingar till Reconnective Healing och Access Consciousness som för mig förmedlar samma budskap fast genom ett annat utövande. Vägen och verktygen ter sig lite olika men målet och budskapet är detsamma. Att öppna upp oss för vår egen gudomliga energi, den som pulserar inom oss. Se vilka vi egentligen är, bortom kroppen, bortom tankarna och bortom känslorna.

When you do things from your soul, you feel a river moving in you, a joy.

Rumi

Nu vet jag vad alla fjärilar som visat sig för mig den senaste tiden ville säga mig

Dansa, måla, skapa, uttryck dig själv.
Din gåva är att kreativt gestalta det du vill att andra skall se.

Djurens Språk – Solöga

 

6 kommentarer till “Vajra Paatra Yoga

 1. Lena Landby

  Hej soulsisters.

  Mitt Högre jag har också en annan väg att gå, även om jag tyckte om att dansa och röra på mig. Jag ska så fortsätta, så fort den kraftigaste influensan jag nånsin haft efter helgens bravader med oavbruten frossa i 1,5 dygn, hög feber, öm i alla muskler och leder, ont i inre organ & hud, ljus och ljudkänslig, svällda fingerleder, halsböld eller vad nu läkaren ska diagnostisera mig med, då kroppen inte kan läka ut själv – så ska jag börja röra mig igen, låta kroppen få uttrycka sig vilket jag kände Vajra Paatra hjälpte mig med. Allt är som det ska: Jag lyssnar inåt och fortsätter min resa i Mayaindianernas tecken och går sista av fyra delkurser nu i helgen: Höj din medvetandenivå där vi har aktiverat vår ljuskropp som tar oss till vilken dimension vi vill. …Free in spirit and in unconditional love <3

  Tack för alla lärdomar jag får och förstår och tack govänner – vi ses här eller där <3

 2. Fia

  Mina tankar som jag nu landat i är att:

  Jag har känt i djupet av mitt hjärta att rörelse, energi, dans och flow är viktig för mig i öppnandet av mitt sanna jag, min mästare inom – the guru within – och tackvare Vajra Paatran har jag blivit påmind om det. Jag har blivit påmind om det min kropp viskat ömt till mig, att den längtar efter (fri) dans och rörelse. Längtar efter att släppa loss. En sorts frigörelse – release!

  Jag tackar Vajra Paatra och Prema Ram Ananda för det han så fint visat mig, vägen tillbaka till rörelse, dans, energi, healing, flow och vägen tillbaka till min guru, vägvisare och vän Sunyogi Umasankar i Indien och till Solen som lyser på himlen. Jag fortsätter gå min sanna väg men den vägen är inte genom Vajra Paatra.

  Tack kära vänner som delade förra helgen med mig, ni är mig så kära, så nära ♥

 3. Christina J

  Jag känner mig mera tveksam till en fortsättning inom VP – Kände mig inte 100 på att delta men när det föll sig så att vi skulle vara hemma så fick jag ändå möjligheten att delta iställlet för att höra alla era tankar och upplevelser efteråt. Det som kändes bäst var att dela dagarna med er andra sökande sisters och dansen, och rörelserna. Men hade rejäla problem med nacken och förkylningskänslor i halsen i säkert 5 dar efter helgen…visst gammalt ska ut men inte vill jag känna obehaget av det. Nånting inom mig säger att jag gav VP en chans och insåg nånstans att den vägen inte var min väg i utvecklingen – jag går min egen väg som är en bit yoga och lite andra gobitar som jag känner för i hjärtat.
  Att mötas och soultalka och bara vara och göra nån härlig cermoni i naturen ger mig mera – gärna med dans och eld….
  KRAM till alla som vill
  Christina

 4. eva

  Jag vill också tacka för den här underbara helgen, som gick alldeles för fort.

  Dansen, Anandas visdomstord, trumning och underbara sång skapade utrymme för att rensa och läka! :).
  Jag ser fram emot att träffa alla igen ta ännu mer del av vajra pata
  <3<3<3

 5. Gunilla

  min kropp håller på att förändras..märker att hullet som hållit mig fast snabbt rinner av mig…vet inte om det är LCHF kosten jag intagit några veckor eller Vajra Paatra kursen i helgen eller en kombination. Jag känner mig lättare i kropp och sinne efter helgen. Jag dansar!

  Har svårt att sätta ord på allt som hände i helgen. Känner mig oerhört tacksam att Sofia arrangerade, glädjen att få dela denna magiska upplevelse med alla gudinnor samt sist men inte minst Prem Ram Ananda som trummade oss i in i vår djupaste innersta kärna, vårt sanna jag.

  Upplevde att han kände vad vi alla behövde jobba på var och en och förmedlade det på ett fint, sanningsenligt, och kärleksfullt sätt. Allt för att våra medvetanden skall släppa sådant vi inte behöver och stiga upp i en högre dimension. Möta vårt högre sanna jag.

  Jag kände mig så oerhört priviligierad att få ta emot hans oerhört kraftfulla healing! En stark upplevelse som gör att jag ryser (av välbehag ) när jag skriver om det här och nu. Jenny som satt närmast mig vid healingen kunde även hon känna av när det kraftfulla ljuset sköljde över mig vid 2 tillfällen. Mina ögon vibrerade och hela kroppen skälvde.
  I slutet av healingen började mitt huvud snurra sakta sakta i motsols riktning.
  Efteråt fylld till bredden av ljus, kärlek, harmoni, glädje….etc.
  Dessa känslor fyller mig även idag ett dygn senare.
  Längtar redan till nästa gång. Känner med spänning att det är något stort på gång.

  Själen har sagt det under lång tid men känner att sinnet mer och mer suddas ut. Fadar på något underligt sätt.
  När jag skjutsade Prem Ram Ananda berättade han att vi ska tänka lätt lätt. Något som föll in som en pusselbit när han satte ord på min känsla jag haft under en tid..

  Ler och tänker att det jag delade nu hade jag ingen aning om att det skulle vars så lätt att sätta på pränt och bara det i sig säger att något högre är med. Mitt högre jag!

  Återigen TACK allihopa!
  Ljus och Kärlek
  Gunilla

 6. Lena Landby

  En sagolik inre resa som bara börjat och läkande av kroppen startade redan förra helgen (efter den trummeditation Prema Ran Ananda hade) då jag bestämde mig att diska utan handskar. Har haft exem sedan 12 års ålder och använt allt man kan tänka sig i salvor. Har alltid handskar då jag städar och torkar. FK tänkte t.om förtidspensionera mig då jag var 19 år och nybliven mamma då händerna såg ut som om jag rivit dom på rivjärn, blodiga, vätskande med blåsor på insidan och oerhört kliande och svidande. Gick till en homeopat och fick medikamenter och det blev enl honom värre, för att sedan avta. Höll sig borta nästan två år tills jag flyttade upp från Östergötland till Västerdalarna då jag hade träffat en man genom bekanta. Det jag inte visste då var att han var periodare och just då jag träffade honom i en lugn period. Exemet blossade upp direkt och sedan har det varit si och så.
  Efter jag kastat handskarna och friskförklarade mig själv, kände jag i mitt hjärta att jag inte längre ska identifiera mig med vare sig det ena eller andra som jag tidigare gjort. Tiden för att bryta sig loss från bojor är för min del 2012 och detta var startskottet. Jag är lite röd och torr där exemet var . men jag ler nu åt mina skrynkliga händer och älskar dom – för de kan göra så mycket, oavsett hur de ser ut: Allt från att smeka en babykind, laga mat, baka, måla, massera, rita, göra silversmycken, hålla en käresta i handen, räfsa löv, tapetsera, putsa fönster, handarbeta och enormt mycket mer roliga saker 🙂
  I helgen har vi dels utövat dynamisk yoga på ett nytt sätt och vi skulle också lära oss att dansa från vårt hjärta/Källan och i energierna som var steg gråten i olika musikstycken Ananda spelade. Jag har fått höra att jag är klumpig, stor och inte kan dansa vilket har satt sina spår i livet och andras pådyvlade åsikter och klumpiga uttalanden jag har trott på och tagit till mig av och antingen har jag gått i alldeles för höga klackar på uteställen för att slippa bli uppbjuden eller så har jag förut tagit ett glas för mycket och allt har hängt ihop med skam och skuld sedan skolåldern. Dansar oerhört gärna då man inte håller i varandra och ville inte killarna, ja då blev det ingen dans! För tre år sedan ville jag ta tag i detta så jag gick på buggkurs i Borlänge, men kände mig otrygg och jag svarade med att omedvetet få yrsel i ibland två tim efter kursen så jag slutade och trodde på pålagorna igen…
  Jag har för två år sedan bett att få fejsa mina rädslor för att bli fri och det lovar jag er att jag får – i stor tacksamhet… och i helgen kom en rädsla till upp: Dansen…Kroppen har längtat sååå mycket och var helt beredd – medan mitt mentala jag var rädd….När Ananda spelade musiken högt och underbart, så sög vareviga cell in tonernas förlösande och han tryckte på exakt rätt knapp: jag öppnade upp mitt inre Niagarafall…en oerhörd sorg steg och höll på att kväva mig, men ändå kändes en förlösande känsla: En enorm kärlek till mig själv. En kärlek som släppte rädslan, skammen och skulden som legat som en våt mörk gummimatta över hela mig…länge länge…Idag poppade Eva Dahlgrens låt upp i mikn hjärna: ”Jag klär av mig naken” och det var exakt så jag kände i samma ögonblick: Jag ska klä av mig alla illusioner jag trott på och fram ska den nakna, oförstörda, nyutslagna Lena – det är dags, vi är i förändringens tid och jag är sååå beredd för att kunna leva fullt ut i Kärlek. Denna resa har startat och jag är med, utan bälte <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *