Vardagslyx

När jag läser på Facebook verkar det som att det är många som lever upp till helgen. Fredag är den stora glädjedagen för många. Även för mig. Men jag finner faktiskt mer och mer lycka även i vardagen och jag är så oerhört tacksam för det.

När jag var yngre, i 20-års åldern levde jag upp till veckosluten. Då var det party och fest. Sen på söndagen dippade jag alltid rejält. Tyckte söndagar var så väldigt tråkiga. Dom gav mig ångest och känsla av nedstämdhet. Det var ju så ofantligt stilla på söndagarna minns jag, och jag har ju levt mitt liv med mycket fart och fläkt. Stillheten skrämde mig.

Vet inte om det är åldern, yogan, medvetenheten eller något annat som fått mig att ändra mig. Oavsett vad det är så är jag tacksam att förändringen skett. Nu njuter jag av stilla söndagar. Nu njuter jag av tomma dagar. Dagar som är tomma och förblir tomma. Jag njuter av alla dagar. Och jag njuter väldigt mycket av vardagarna. Som precis just nu;

En tisdageftermiddag klockan är 17.20 och jag sitter med datorn i knät, har nyss avnjutit en kopp kaffe. (märkväl att jag nu njuter av kaffet, för några veckor sedan när jag drack 7-8 koppar om dagen var det inte njutfullt), barnen är ute och smyger, maken är på kurs, det är bara jag och den sprakande brasan… och så Förkväll!

En underbar La Dolce Vita – tisdag i november!

 

Kommentarer till “Vardagslyx

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *