What’s in it for me

När jag är i sinnet (egot) säger jag, what’s in it for me. Jag kanske knäpper händerna hårt och ber om hjälp med orden, nu får du minsann ge mig det jag önskar. Jag vill ha ett bra liv. Jag vill ha mycket pengar. Jag vill vara lycklig. Ge mig allt detta nu. Ge mig. Ser du inte hur eländigt jag har det, hjälp mig nu.

Vi ber om hjälp, till den högre makt vi tror på. Om vi nu har turen att tro. Vi ber. Vi vill ha. Egot suktar. Vi kanske glömmer där med knäppta händer att för att få – så måste vi ge. Givandet kan omöjligtvis komma till oss om vi står med armarna i kors och väntar. Så funkar den inte, lagen om attraktion. Den säger att det Du ger skall Du få. Med andra ord, ber jag om gudomlig hjälp i mitt liv behöver jag själv hjälpa andra.

Givandet är själva nyckeln. Inte bara till det vi bidrar med till andra utan även till vår egen lycka, glädje och sinnesfrid. När jag är i sinnet (egot) blir jag självupptagen och säger mig, what’s in it for me, jag glömmer att jag är en droppe i ett enda gudomligt hav av närvaro och den närvaron jag ger är den närvaron som kommer tillbaka till mig, det kan aldrig ske på annat vis, för sådan är lagen om attraktion.

När jag är i sinnet (egot) så är mitt eget JAG större än ditt. Jag tror mig behöva se över omsorgen till mig själv, min lycka och min framtid innan jag kan engagera mig i din. Om jag någonsin kommer ha ork och intresse att engagera mig i dina behov. Jag är jag, du är du. Sinnet separerar oss.

När jag är i kontakt med själens närvaro vet jag att Du är jag. Vi är ett. Dina behov är mina. Om jag stödjer dig på något sätt, litet eller stort, så hjälper jag också mig själv. Om jag engagerar mig i dig så är det också ett engagemang för mig (vill bara förtydliga att jag inte syftar till medberoendets engagemang, som är sinnets (egots) spel). Själen är där vi är förenade. Själen är Du… och jag.

Så jag behöver inte knäppa händerna i en bön och be om hjälp, jag kan hellre vända min största närvaro till frågan: Vad kan jag bidra med? Vad kan jag göra för dig? Vad har jag att ge?

Det kan aldrig bli på annat sätt än att det jag ger ut är det jag får mångfaldt tillbaka, för sådan är lagen – lagen om attraktion.

Livet är relationer.

Sri AmmaBhagavan

 

Kommentarer till “What’s in it for me

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *