Yngre

10 år yngre på 10 dagarJag närmar mig lite vemodigt… även om min kropp redan för länge sedan visat tydligt vad den vill äta för kost. Min kropp mår som allra bäst när jag äter mycket frukt och grönt, sådant som pulserar av livsenergi. Den visar mig att det är så enkelt som att äta frukt, grönt, bär, ägg, nötter och en dos nyttig olja (typ linfrö) och massa vatten. Thats it!

Kuggen ligger i att jag behöver välja bort framför allt sockret, brödet, köttet (vilket inte är något problem, det är lätt för mig att vara vegetarian, har varit det i över 2 år nu) och kaffet. Där ligger den största utmaningen, att ta bort sockret känns hur enkelt som helst i jämförelse med kaffet. Jag är säker på att jag skulle må bra av att undvika mjölkprodukter också.

Sockret har jag minskat rejält på de senaste åren och efter min förra resa till Oneness University så försvann suget efter choklad till och med. Enkelt och lätt! Nu ber jag om själslig hjälp med att sluta med kaffet också. Det allra bästa vore att jag slutade tycka om det helt. När jag varit gravid har kroppen automatiskt valt bort kaffet, det blev så naturligt bannlyst att jag mådde illa av bara lukten.

 

Jag märker när jag är utan kaffe, till exempel under mina dagar i Indien så försvinner svullnaden i kroppen. Jag tonas in, känner mig slankare och smärtare. Och fram blommar en frisk glädje. Livsenergin börjar pulsera.

Nu har jag funnit en bok som inspirerar mig och talar om det som min kropp försökt säga mig hela tiden. Boken heter 10 år yngre på 10 veckor och är skriven av en ursnygg kvinna, som är strax över 50 år och fött tre barn – Thorbjörg Hafsteindottir. Här kan du läsa lite om vad boken förespråkar. 

 

2 kommentarer till “Yngre

  1. Sofie

    Åh du är superduktig! Själv klarar jag bara den delen som du inte klarar, kaffet. Jag har aldrig tyckt om kaffe. Men iofs så har jag inte prövat att lägga om heller, skulle säkert gå bra bara man ger sig tusan på det, jag inväntar inspirationen att sätta igång.

    Lycka till med kaffet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *