Act on it!

3 tips for improving your intuition 

Listen to it
Express it
Act on it

Birkan Tore

Jag upplever att jag har väldigt stark intuition och det är jag tacksam för, men trots det så agerar jag alltid inte på den. Det är något jag behöver träna på att agera, gå till handling. Jag hoppas innerligt att det nya årets energi ska föra mig i handlingsflow. Jag ska helt enkelt börja med att i kväll be om hjälp att handla. Go for my dreams and also act on my intuition.

Inom Oneness lär vi ut tre steg

Intention
Egen insats 
Gudomligt ingripande

Så även här har handlingen en stor del, dvs den egna insatsen. När jag satt min intention så behöver jag agera med en egen insats (dvs gå till handling) och sedan uppenbarar sig det gudomliga ingripandet. Jag får alltså hjälp med det jag föresatt mig, förutsatt att jag haft en tydlig intention och gjort min egen del.

Jag kan verkligen se hur mitt eget beteende varit. Eftersom jag är medberoende så har jag lärt mig en överlevnadsstrategi där jag förhåller mig och anpassar mig till andra människor. Medberoendet gör givetvis att jag också blir kontrollerande. Och där blivit fångad i mitt eget system av att läsa av andra människor, anpassa mig efter hur de mår och hur de agerar samt försöka mig på att kontrollera människor eller situationer som jag givetvis inte har ett dugg kontroll över. Det blir istället så att det beteende jag har kontrollerar mig.

Jag köper att jag som barn troligtvis trodde mig behöva mitt medberoende men nu som vuxen kan jag ju faktiskt frigöra mig ifrån det. Och nu när jag frigör mig från mitt medberoende märker jag en ganska obekväm del, att jag behöver agera och handla. För när jag etiketterar mig som medberoende så slipper jag ansvar, eftersom jag har fullt upp med att vänta in, förhålla mig, anpassa mig, kontrollera alla andra så står liksom mitt liv ”on hold”.

Så att släppa mitt medberoende (och/eller vuxna barn) är att släppa taget om min ursäkt till att stå ”on hold” och vänta. Nu har jag inte längre några ursäkter att inte act on min intuition eller att sätta mina intentioner och drömmar och förverkliga dem.

Nu är det bara en öppen autostrada och det känns faktiskt väldigt läskigt ska jag erkänna. Det känns inte alls som flyt, det känns snarare som bambi på hal is. Det känns som jag ska göra illa mig. Men jag vet att det är bara massa snack från egot, som vill fånga in mig i medberoendefållan igen, självklart är det tryggare för egot när jag är on hold. Men icke, nu ska jag stappla vidare i halkan, för jag vet att träning ger färdighet. Och jag må vara en nybörjare men vad gör väl det att vara ny i känslan av frihet.

Fri att leva mitt liv utan mina egna bojor och bindningar. Fri att inte bara drömma utan även förverkliga drömmarna, klart att den vetskapen ger en hissnande känsla.

 

2 kommentarer till “Act on it!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *