Äga mitt mående

Älskade SiljanJag fortsätter att välja in bra saker i mitt liv. I allt ifrån vilka jag umgås med, till vad jag söker för upplevelser, vad jag äter, att jag mediterar och promenerar. Som människa och/eller medberoende kan jag lätt tro att mitt liv och mitt mående ligger i händerna på någon annan och/eller livets omständigheter. Många av oss vet ju vid det här laget att det är vi som skapar vår verklighet men ändå är det trösterikt att stanna i känslan av maktlöshet och missmod och skylla misslyckande på andra och annat.

Jag lyfter mig i kragen varje dag. Ibland olika högt. Men jag vet att det är min kraft som lyfter, inte någons annan. Det är så be-fri-ande att äga sitt mående. Så himla nice. Och även om mitt mående är dynamiskt och i ständig rörelse så finner jag mer av friden ju mer jag utövar det jag mår bra av. Vad jag mår bra av vet jag men vad jag behöver låter jag stunden visa – jag litar till mina behov och de är min vägvisare… till att må bra.

Idag har jag valt in att vara med Maya i skolan och på torsdag väljer jag detsamma med Oscar. Jag har också valt in ett för mig närande möte och en stunds vila. Jag har förmågan att välja. Livet är fullt av val. Jag är inte maktlös, jag är fri att leva det liv jag önskar leva.

 

5 kommentarer till “Äga mitt mående

  1. Helene Blom

    å vad jag älskar din blogg, och det du skriver. Det stärker mig som människa.

  2. Malin

    Tack! Så otroligt kloka ord!!! Balans och frid inom sig själv… Så står man stadigt i mötet med livet. Bara så klurigt ibland att blicka inåt istället för att projicera ut på omvärlden. När ska du skriva en bok om allt du delar med dig i bloggen? Väntar med spänning 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *