Älska din kropp

Kroppen har funnits sedan primitiva tider, du byggde inte upp den. I verkligheten så har inte heller maten som kommer in i kroppen skapats av dig. Den främsta grunden till din mat är Moder Jord, på samma sätt har du inte heller skapat luften i form av kol i varje liten atom. Den stora andelen vatten som din kropp består av är inte heller producerat av dig. När du inte har skapat ens en del av vad som utgör din kropp, var finns då ”Min Kropp” som ni alla säger att det är?

Om du undersöker detta djupare och ser att det inte bara är ”Min kropp är inte min kropp”, utan också att hela mänskligheten har bara en kropp, blir det kristallklart.

När det finns rädsla darrar många människors kropp på samma sätt. När det är sorg, har allas ögon tårar i sig. När det är lycka, utstrålar allas ansikte glädje. När det är så, det som då är, är att det bara är en kropp, eller hur?

När din illusion om din kropp som separat enhet försvinner, kommer insikten om att hela mänskligheten är en kropp att gry. Din kropp är en välsignelse från Gud. Du har en uppgift på denna jord och för att fullfölja detta uppdrag har din kropp getts till dig som ett hjälpmedel. Det är därför som du ska lära dig att ta väl hand om den. Oavsett färg du föds med, hur du än är född, har du inte rätt att förstöra den. Om kroppen inte är så som du önskar att den ska vara, att missbruka din kropp, att förstöra eller döda den, är en stor evig synd.

Först när du helt accepterar och älskar din kropp, kan du till fullo leva ditt liv. För det första måste du inse att du är mästare på detta hjälpmedel som är byggt för att hjälpa dig och du skapade den inte. Bara när du är i fridfullt medvetet tillstånd, intensiv medvetenhet med ett bevittnande tillstånd mot din kropp, bara då uppstår sann kärlek. Ur denna kärlek uppstår ansvar. För att denna kunskap ska blomstra i dig, måste Guds nåd åkallas.

Sri Amma
Översättning Pia Shoshanna Anderberg

 

3 kommentarer till “Älska din kropp

 1. Sofia Savita Norgren Post author

  Tusen tack Josefine för att Du kikar in här och berättar det. Tack.
  Det gläder mig så mycket.

  Min önskan och längtan är att det ska komma flera videos.

  Med värme
  Savita

 2. Josefine

  Hej!
  Jag vill bara säga att dina videoklipp på youtube har hjälpt mig väldigt mycket och hoppas att du i framtiden kommer göra fler. Jag har länge levt ett oroligt och stressfyllt liv men de har hjälpt mig att hitta åtminstone en liten stund i vardagen då jag kan vara lugn och bara finnas.

 3. Anna

  <3 Tack så mycket för att du delade detta fina Savita! <3 k ä r l e k <3 Namaste

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *