Änglabesök

Izabelle har en docka som man trycker på magen och då säger den mamma och lite annat och så kan den gråta. Ikväll satt jag med Oscar och Maya i soffan och läste bok när dockan började prata. Nogge var uppe och la Izabelle och barnen titta storögt på mig och undrade vad som hände.

Det är bara Elsa, hon gjorde så där igår kväll med, sa jag. Och så läste vi klart boken och jag gick sen upp och la barnen. Då jag nattar Maya säger hon; Vem är Elsa?

Elsa är en ängel som bodde i det här huset förut. Hon brukar vara här och se efter oss, säger jag. Maya frågar hur hon ser ut, om hårfärg, ögonfärg och om hon har varit levande förut. Och om änglar är vita, med vita vingar.

Jag vet inte hur dom ser ut, jag ser dom inte, jag känner dom och ser vad dom gör, tex tänder lampor och så, säger jag. Dom gör alltid snälla saker och tar hand om oss. Men om du tycker det är läskigt så kan du säga till ängeln att du är rädd och att den skall flyga någon annanstans, då gör den det.

Eller så kan jag be den att städa mitt rum, säger Maya.

MammalyckoStund

Jag läser alla texter högt för mig själv innan jag publicerar dom och när jag sitter och läser detta blogginlägg högt för mig själv och kommer till raden: Elsa är en ängel som bodde i det här huset förut…. 

Då pratar dockan igen, två gånger på rad, dvs två tryck på magen, håren reser sig käpprätt rakt upp på armarna när jag kikar bredvid mig där backen med Izabelles leksaker är och jag ser dockan ligga överst.

 

5 kommentarer till “Änglabesök

 1. Fia

  Vad fint Jenny, kanske Natalie kan visa boken för Maya sen, hon hade ju många frågor – skönt med någon som kan svara 🙂

  Det kändes så fint och mysigt tills vi vaknade 00.03 på natten av att dockan ropade; Mamma Mamma
  Jag höll på att —– ner mig ! Jag var livrädd!!!! Tvingade Nogge att gå ner i köket och montera ur ljudmojängen 😉

 2. Jenny Landby

  WOW, en ängel, min Natalie ser, pratar och ritar änglar… Vi har gjort en bok som bara är hennes, där hon beskriver, ritar och förklarar vilka de är, vad de gör, och hur de ser ut. Jag förstår din dotters frågor 😉 Imorse drog i änglakort hemma, innan vi fortsatte till dagis…

 3. Lena Landby

  Bekräftat av alla hår som nu reste sig på min kropp också <3
  …Nu ljuder Eva Dahlgrens låt inom mig…”Jag har en ängel i mitt rum”….

 4. Ulrika N

  Oooo så spännande, har funderat en del på det du sa till mig igår, får nog boka en tid hos dig <´3 <3 <3 kram från Ulrika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *