Ansträngningslöst

Under söndagskvällen så kom stressen svepandes som en stormvind i mitt inre, jag började oroa mig igen över julklappar, pyssel och framförallt att lyckas förmå mig fira julen i full närvaro och harmoni. Var med liksom. Jag vet ju nu så väl skillnaden mellan att fly in i stress och missa livet och att lunka på i Snigelmammetakt och uppleva allt som händer.

Och det var då jag insåg att allt redan var omhändertaget… vännen som kom med lussebullar häromdagen, min mamma som bakade pepparkakor med barnen i helgen och fina Lena som går på min yoga förgyllde min gom och frys med ljuvliga cocostoppar – julbaket var redan klart och dessutom hade barnen fått baka.

Fönsterputsarna skulle komma i december och städa bort byggdammet med reservation för om det inte var för kallt och det är med tacksamhet jag vaknar upp idag när de bokat in sig och ser att temperaturen är + 2,4 grader.

Vår städerska är ambitiös och serviceinriktad, hon håller för fullt på att rodda i sitt schema för att kunna komma och julstäda här hemma på Solduva.

Nogge valde att ta en dag ledigt för att vi skall kunna handla de sista julklapparna tillsammans.

Min vän Eva sa att man visst kan steka köttbullarna på julaftonsmorgon… och det behövde jag tydligen höra eftersom jag är uppvuxen med en bull-mamma som alltid varit ute i god tid med hemmapysslet och givetvis gjort allting själv.

Och jag inser under loppet av en sekund att jag hela mitt liv försökt att vara som hon, jag ser hela bilden.

Jag tackar för att hon är den ljuva bull-mamma som hon är och samtidigt inser jag att jag inte behöver leva upp till min egna förväntningar att vara som hon, jag kan vara jag och det är det bästa jag kan vara även om jag serverar Mamma Scans köttbullar på julbordet.

 

 

3 kommentarer till “Ansträngningslöst

 1. Lena Landby

  Ja vet du Sofia, att man är fri att göra exakt det som passar en själv. Vill man göra köttbullarna långt innan, baka och greja ja då gör man det, annars gör man på ett sätt som blir bäst för en själv. Du är omtyckt och älskad för din egen skull och det har inget att göra med det du presterar <3

  Jag har släppt all prestation angående julen. Sedan sju år köper jag passande julklappar när jag än ser dom under året. Jag har en härlig metod som är lite kul:

  När jag ska ut och shoppa i exempelvis aug ber jag änglarna visa mig nåt som passar lilla frk X eller nån annan till julklapp. Ofta ofta visar de mig till den passande grejen – ja då köper jag det förstås. Denna metod funkar även då jag ofta ger barnbarnen upplevelser ochh även där ”visar” änglarna mig vad jag ska göra med dem.
  På samma vis gjorde jag innan jag skulle på pilgrimsvandring och detta funkade både på loppis och butiker coh det var ofta jag kom hem med det jag verkligen behövde <3 <3 <3

  En litet tips bara för de intresserade 🙂

  ALLT är exakt som det ska och egentligen är julen bara tre upp-shåade dagar med extra bra på TV. Själv ska jag jobba ideellt på Röda Korset i jul 9-16 på julafton och maten hos mig ska hela julen gå i Indiska kökets tecken och barn/barnbarn tycker det blir kul att komma och äta en av dagarna.

 2. lena

  Håller fullständigt med, men ack så svårt :-). Min mamma rensade, städade, bonade golv, bakade, syltade, ALLT det tog många år innan jag släppte på kraven, mitt enda problem nu är att jag är en tidsoptimist så klapparna har varit ett stressmoment. I år har jag fixat det så glad och stolt över mig själv 🙂 nu är det bara det roliga kvar äta gott, umgås med dem man älskar, paket, Kalle Anka och såklart min hjälte KarlBertil han har hjärtat på rätta stället 🙂 kram <3

 3. Christina J

  Vet du – det finns schysta ekologiska köttbulalr i frysdisken som du kan tina upp och steka – vips så var det klart!
  Lägg ribban lägre – det blir jul ändå!
  KRAM – vi ses ikväll – längtar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *