Argkudden

Ensam med barnen idag. Vi har haft mysigt. Maya ville cykla och Oscar ville till en kompis, så dom fick cykla dit och jag fick en skön promenad. Stannade med Maya i lekparken en stund. Hon gungade och nynnade låten ”Underbar” – mammalycka!

Gick genom byn. En hel äng är brandhärjad. En farbror i byn eldade sin äng igår. Jag åkte förbi vid lunchtid och fick en tanke av att ett hus skulle brinna ner, en ond aning. Slog givetvis direkt bort tanken, då farbrorn stod lugnt och stilla och iakttog branden, han verkade ha koll.

15 min senare hörde jag sirener och massa brandbilar for förbi vårt hus i riktning mot ängen. Det slutade med släckning av branden i flera timmar då vinden fått fart i elden och bränt ner några förrådsbyggnader.

Ibland är intuitionen stark!

Barnen trötta av dagen och en av dom lite 6-års trotsig. Vid kvällsbestyren blev det först lite grinigt och bråk. Men jag lyckades till slut servera kvällsfika och stämning kom upp. Tänk vad viktigt det är att hålla blodsockret intakt för humörets skull.

Nu har det varit lite grinigt hemma 2 kvällar i rad så jag ville göra något konkret av känslorna istället. Så vi gick upp och dansade ”arga-dansen” och slog på ”argkudden” samtidigt som vi spelade melodifestivallåtar och sjöng med. Och jag blev så glad inombords när jag såg att barnen vågade härja loss på kudden.

På ”argkudden” får man skrika och slå så mycket man vill. I vårt hem får man vara arg – ja man får känna alla känslor, vara människa helt enkelt. Så för mig är det viktigt att lära barnen verktyg att uttrycka sina känslor och argkudden är ett bra verktyg. Och en annan bra sak med kudden…. man får svära till den. Svära, skrika, slå, sparka hur mycket man förmår!

Efter vår kreativa argadans slutade det med att Maya stod på scenen och sjöng medans jag och Oscar dansade tryckare.

Vilken ljuvlig kväll!

Argakudden

 

7 kommentarer till “Argkudden

 1. Sofia Savita Norgren Post author

  Vad roligt att du fann till min blogg.
  Här tillåts det att vara arg, på rätta ställen, tex kuddar.
  Vadderade fotpallar till våra fåtöljer är också bra att göra ur sig på 😉

  Ja, kanske är det en hint om något, vi brukar bli (läs: är alltid) vägledda…

  Kram Sofia

 2. Zeta Bergenvind

  Åh vilket sammanträffande … jag pratade med barnen efter gårdagens bråk att vi kanske skulle sy en argkudde som det var tillåtet att slå,sparka och skrika ut sin ilska på!! Och så skulle jag bara kolla idag om nån annan hade gjort en sån och få lite inspiration och fick direkt upp din sida Sofia!!! Det var en hint om något! Jag gick hos dig för nåt år sedan på coachning och färgterapi! Kram!! <3

 3. Lottis

  Tjohooo! Heja er, du e en fantastisk kvinna o mamma Fia! O jag ska införa Argkudden i Arga-dansen här, vilken bra kombination! Stor kram

 4. Pernilla

  Vad härligt!! Ler från öra till öra när jag läser detta =)) Lycka att som barn få känna att ALLA känslor är lika viktiga, okej!

  STOR kram Pernilla S

 5. sofia Post author

  Argkudden införde jag efter min härliga vistelse på Bara Vara. Jag behöver själv en plats att få utlopp för min ilska. För under ilskan ligger livskraften och glädjen begravd.

  Så den hjälper oss alla att agera ut våra känslor.

  Argadansen tipsade en vän om, hon dansar den dansen med barnen när det börjar spåra ur. Den dansen var jätteskön- vi dansade som en indiandans runt kudden och när andan föll på kunde man slå loss lite på kudden.

  Tack för att du läser min blogg!
  Kram Fia

 6. Åsa Landpers

  TACK för detta tips, Fia! Jag ska införa en argkudde hos oss! Vi är så sura och griniga ibland, och det medför ofta en nedåtgående spiral som gör alla ännu surare och otrevligare! Och arg-dans – TOPPEN! Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *