Att se Gud

En lärjunge kom en gång till sin andliga lärare och sa; ”Jag tror inte på Gud.”

Läraren svarade: ”Du kommer att tro när du ser honom. Har du verkligen letat?”

Lärjungen tog detta som kritik och rodnade. ”Jag har letat länge, mästare. Jag ber att Gud ska svara mig. Jag söker efter tecken på att han älskar mig. Ingenting fungerar. Gud skulle lika gärna inte kunna existera.”

Läraren skakade på huvudet. ”Du tror att Gud är osynlig, så det är klart att du inte ser honom. Skaparen finns i skapelsen. Gå ut i naturen. Uppskatta träden, bergen och de gröna ängarna. Betrakta med fullständig kärlek och uppskattning.

Förr eller senare märker Gud att du älskar hans skapelse, och precis som en konstnär som ser att någon beundrar hans tavla kommer Gud att vilja träffa dig. Då kommer han till dig, och när du väl ser honom kommer du att tro.”

Ur boken Skapa dig själv på nytt

Deepak Chopra

 

Kommentarer till “Att se Gud

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *